Geplaatst op 2 Reacties

Get to know Anne Hathaway

Dat Anne geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken, bewijst ze als Catwoman in Dark Knight Rises. Ongelofelijk is het, maar alweer heeft ze me weten in te pakken. Elke rol die Anne bemachtigt, speelt ze met glans. De laatste jaren hebben we haar al in veel films voorbij zien komen. Zo vertolkte ze vorig jaar de excentrieke Emma in de romantische young adult verfilming One Day. Niet veel daarvoor had ze de rol te pakken van de White Queen in de Tim Burton adaptatie van Alice in Wonderland. Nu verovert ze alle filmzalen als Catwoman die zelfs Batman te slim af is. Ze lijkt wel de Midas onder de actrices. Elke film die Anne aanraakt, verandert in goud. Over deze vrouw willen we wel wat meer weten.

Anne werd geboren in Brooklyn, New York, op 12 november 1982. Haar vader, Gerald Thomas Hathaway, is een advocaat en haar moeder, Kathleen Ann, is een actrice die anne ertoe inspireerde in haar voetstappen te treden. Ze heeft verder een oudere broer Michael en een jongere broer Thomas. Ze is grotendeels van Ierse en Franse afkomst. In haar jeugd werd Anne katholiek opvoed met wat ze “zeer sterke waarden en normen” noemde. Ze geeft toe dat ze als jong meisje non had willen worden. Maar op haar vijftiende verloor ze haar passie voor het katholieke geloof nadat haar broer Michael had bekend dat hij homo is. Ze zegt dat ze zich niet kan vinden in een geloof dat homoseksuelen veroordeelt.

Op school deed ze actief mee aan de vele toneelstukken zoals Jane Eyre en Gigi. Ze was de eerste tiener die toegelaten werd in het befaamde The Barrow Group Theater Company’ acting program. Daarnaast werd ze opgeleid als een sopraan, en ze heeft opgetreden in New Jersey. Drie dagen later werd ze gecast voor de korte tv-serie Get Real. Maar als opgeleide actrice verkoos ze filmrollen. Haar eerste grote rol was naast Julie Andrews in de Disney film The Princess Diaries. De film werd een groot succes en Anne werd door de critici geprezen omwille van haar uitstekende performance.

Hoewel haar volgende film, The Other Side of Heaven, een flop was, zat Anne daarna niet om rollen verlegen. Ze was te zien in drama’s zoals Brokeback Mountain, Becoming Jane en Rachel Getting Maried, in liefdesfilms zoals One Day en Valentine’s Day, in komedies zoals Bride Wars en Alice in Wonderland en ze heeft zelfs haar stem geleend voor animatiefilms zoals Rio en Hoodwinked. Haar droom kwam echter uit toen ze naast haar grote voorbeeld Meryl Streep mocht staan in The Devil Wears Prada. De voorbije tien jaar als actrice heeft ze tientallen prachtige films opgeleverd, kun je je voorstellen wat ze ons de volgende tien jaar allemaal gaat laten zien!

Leuke weetjes

  • Haar volledige naam is Anne Jacqueline Hathaway. Maar haar familie en vrienden noemen haar Annie.
  • Hoewel ze Catwoman speelt in The Dark Knight Rises, is ze in feite allergisch voor katten.
  • Ze werd naar de vrouw van Shakespeare, die ook Anne Hathaway heet, vernoemd.
  • Anne vindt het vreselijk om aan de telefoon te praten met mensen die ze niet kent. Zelfs een bestelling plaatsen bij de pizzabezorger is voor haar doodeng.
  • Naast het feit dat ze lactose-intolerant is, heeft ze er ook voor gekozen om als vegetariër door het leven te gaan.
  • Als ze gefaald had in haar acteercarrière, zou ze Engels professor op psychologe zijn geworden.
  • Ze zou ook graag over de Amerikaanse politiek willen leren, aangezien het van belang is voor de immigranten.
  • Anne kwam op de 4e plaats terecht van de 100 meest sexy brunettes.

Persoonlijke quotes

“I look my best after an entire hair and makeup team has spent hours perfecting me. When do I feel my best? When I haven’t looked in a mirror for days, and I’m doing things that make me happy.”

“Kindness is really important to me in finding my own prince – so are patience and a sense of humor. Without those qualities he’s no Prince Charming!”

“In Hollywood you have to be careful if you go above a six, then you’re considered fat. I’m considered to be, I hope, an actress, and you can get away with a couple of extra pounds if you are trading on your talent instead of your sex appeal. I don’t have time to be tortured about me weight.”

“My New Year’s resolution, this year, was actually to find my inner rock star and liberate her. I’m still working on it.”

“I cry terribly easily. Just a minute ago, I was reading an article about Kate Winslet in Vogue, and I love her so much, I started crying, realizing how great she is and how far I have to go.”

“I’ll be honest with you, it really, really, really annoys me, the image that’s put out there for women. These tiny, tiny bodies, with absolutely no fat at all on them. It’s unhealthy, plain and simple, and there are only a handful of women in the world who are naturally like that. It makes me sick.”

“My parents used to get very nervous when I was in high school because I would get a test back with a 98% and all I could see was the 2% that I missed.”

“I believe I’ve always been a big believer in equality. No one has ever been able to tell me I couldn’t do so mething because I was a girl.”

(on a romantic scene with Jake Gyllenhaal in “Brokeback Mountain”) “There was this scene … where I get my kit off and I’m in the car with Jake … and he’s touched my shoulder and he’s touched my stomach and he’s touched around my back everywhere except for, you know, ’the girls’. So the director yells cut and we go behind a screen and I’m putting my clothes back on and Jake comes up to me and says, ‘Annie, the thing is, the scene, in real life I would, so can I?’ I just turned to him and said, ‘It’s okay Jake, yes, you can touch my boobs.’

Filmografie – titel, jaar, rol

The Princess Diaries (2001)

Mia Thermopolis

The Other Side of Heaven (2001)

Jean Sabin

The Cat Returns (2002)

Haru Yoshioka

Nicholas Nickleby (2002)

Madeline Bray

Ella Enchanted (2004)

Ella of Frell

The Princess Diaries 2: Royal Engagement (2004)

Mia Thermopolis

Hoodwinked! (2005)

Red Puckett

Havoc (2005)

Allison Lang

Brokeback Mountain (2005)

Lureen Newsome Twist

The Devil Wears Prada (2006)

Andrea Sachs

Becoming Jane (2007)

Jane Austen

Get Smart (2008)

Agent 99

Passengers (2008)

Claire Summers

Rachel Getting Married (2008)

Kym Buchman

Bride Wars (2009)

Emma Allen

PoliWood (2009)

Herself

Valentine’s Day (2010)

Liz

Alice in Wonderland (2010)

White Queen

Love and Other Drugs (2010)

Maggie Murdock

Rio (2011)

Jewel

One Day (2011)

Emma Morley

The Dark Knight Rises (2012)

Selina Kyle

Les Misérables (2012)

Fantine

2 gedachten over “Get to know Anne Hathaway

  1. Ik vind haar een erg goede actrice! Heb al een hoop films van haar gezien 🙂

  2. Die heeft al in veel bekende films meegespeeld!!!

Geef een reactie