Logo-youngadults-site

Vals beschuldigd, Simone de Jong

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Elaine is enig kind van geslaagde ouders en bloedmooi. Het was de bedoeling dat ze haar vakantie zou doorbrengen bij haar opa en oma in Hollywood maar door de gecompliceerde beenbreuk van haar oma wordt dat plan gedwarsboomd. Ze wordt gedwongen met haar ouders vakantie te vieren op een kleine camping in zuid frankrijk. Elaine is not amused. Waarom op een campingbedje slapen als ze ook een hotelkamer kunnen betalen?
Eenmaal op de camping aangekomen ziet het er naar uit dat het toch best gezellig kan gaan worden aangezien er veel jongeren van haar leeftijd op de camping verblijven. Echt leuk wordt het pas als Bart, de jongen die ze vlak voor de vakantie ontmoette, ook op de camping arriveert. Met zijn allen vermaken ze zich opperbest in ‘de hut’. Maar dan slaat de stemming om. Er wordt veel geroddeld achter Elaines rug om en ze vindt regelmatig dode dieren op het terras van haar huisje. Toch probeert Elaine er het beste van te maken op haar laatste avond op de camping en besluit afscheid te nemen van Bart. Tijdens het afscheid blijkt hij totaal anders te zijn dan Elaine dacht en teleurgesteld blaast ze de aftocht af. In de auto, onderweg naar huis hoort ze dat Bart dood is. Gevonden in de rivier van de camping. Dan begint er een ware lastercampagne tegen haar door de rest van de groep via Facebook en andere social media.

Haatberichten
Vals beschuldigd begint met social media haatberichten gericht aan Elaine, gevolgd door een droom van Elaine. Wat mij betreft is dat een beetje teveel van het goede en ook niet echt nodig. Ik werd er in ieder geval niet nieuwsgieriger door.
Dan stap je in de wereld van Elaine. Een wereld die mooi en perfect moet zijn. Jongens moeten haar aanbidden, maar mogen ook weer niet helemaal ondergeschikt aan haar zijn. Simone heeft met Vals beschuldigd een boek geschreven dat lekker vlot wegleest. Hier en daar lijkt het wat voorspelbaar, maar dan heeft Simone nog een verrassing voor je in petto.

IJzersterke thema’s
De thema’s die Simone aansnijdt zijn ijzersterk. De drang naar perfectie (schoonheidsideaal) beschrijft ze heel mooi en verder komt cyberpesten, verliefdheid, schaamtegevoelens en angst aan bod. Thema’s waar jongeren voortdurend mee te maken krijgen en dus ook veel in zullen herkennen. Ik denk dat het veel lezers zal aanspreken.

Was Vals beschuldigd geschreven in alleen het perspectief van Elaine, dan had het boek voor mij aan spanning gewonnen en een ster extra gekregen. Elaine is zo’n meisje met zo’n aura dat het alleen afkan. Heel goed zelfs. De verbazing rondom het gedrag van Bart op hun laatste avond samen zou dan ook verrassender geweest zijn. Simone krijgt van mij drie sterren voor Vals beschuldigd.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

10 gedachten over “Vals beschuldigd, Simone de Jong

 1. ik heb het boek gelezen voor mijn boekenlijst voor school ik dacht ik heb eindelijk de smaak te pakken van verhalen die ik graag lees maar dat was ongeveer op de helft of iets minder maar ik vond het 3x niks srry dat ik het zeg

 2. het einde is heel erg raar , de spanning is door het boek opzich wel opgebouwd maar er is geen klapper op het einde !

 3. Ik heb het boek niet gelezen het leek me een super spannend boek. Ik moet voor school over dit boek een verslag maken. Maar bij de eerste bladzijde vond ik hem al saai. Dat kan ook komen omdat ik niet van lezen hou. Kunnen jullie een bladzijde vinden waar het een beetje spannend of leuk is. Van minimaal 1500 woorden? 😉

 4. Geen goed boek, het is saai. en raar. Het einde is verschikkelijk raar.

 5. ik heb het boek ook echt heel tof boek, koop het zou ik zeggen! 😉

  xx Mabel

 6. Klinkt me wel mooi, k ga et kopn!;-)

 7. klinkt op zich wel leuk 🙂
  Maar ga het zeker niet kopen

 8. [b]Dit zal ook voor mij een boek zijn die ik tussendoor even snel wil lezen…
  Ik berwacht nooit zoveel van deze boeken.
  Dus ik laat me verrassen[/b]

 9. Klinkt als een leuk boek voor tussendoor. Het plot klinkt op zich wel interessant.

 10. Ik heb dit boek gelezen maar vind het geen must-read boek. Weinig spanning, geen diepgang, raar einde, kon mijn aandacht er niet echt bij houden. Had er veel van verwacht, maar helaas is dit niet uitgekomen.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.