Logo-youngadults-site

Friday Food: Ravioli met champignons

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In Friday Food zullen wij elke maand een recept online zetten waarvan wij het gerecht zijn tegengekomen in een young adult. We bijten het spits af met Ravioli met champignons. Dit gerecht wordt door Bella Swan besteld, wanneer ze samen met Edward Cullen voor het eerst in het restaurant zit in Port Angeles. Edward heeft haar net gered van een groepje vampiers en brengt haar terug naar haar vriendinnen, maar die besluiten om naar huis te gaan… zodat Bella alleen is met Edward. Hoe romantisch! De redactie van young-adults.nl heeft dan ook dit romantische gerecht uitgeprobeerd. Het was verrukkelijk, maar wij zijn dan ook dol op gerechten met paddestoelen.

Wat zijn de ingrediënten voor de ravioli met champignons?

200-300 g ravioli (er zijn verschillende soorten, maar wij hebben voor de paddestoelenvulling gekozen)
250 g champignons
1 ui
1 el olijfolie
1 teen knoflook
50 ml droge witte wijn (half glas)
1 beker crème fraîche (200 ml) of 250 ml kookroom (wij kozen voor dit laatste)

Toevoegen indien je kookroom gebruikt: 2-3 tl maizena

Lees hieronder hoe je de ravioli met champignons maakt.

Bereidingswijze

Kook de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken. Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 min. Bak de champignons al omscheppend een paar minuten mee, tot ze zijn geslonken en er gaar uitzien. Snij de knoflook in stukjes en voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 min. Roer de wijn en de crème fraîche/kookroom erdoor en houd de saus op laag vuur warm.

Indien je voor de kookroom gaat: 2-3 tl maizena met een beetje koud water mengen en toevoegen aan de saus. Even roeren en wachten tot het wat dikker wordt. Ziet de saus er dikker uit, breng het dan nog op smaak met peper en zout. Giet de ravioli af en voeg toe aan de champignonsaus.

Voor de finishing touch serveren met geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.

Eetsmakelijk!

p.s. dit gerecht ‘ravioli met champignons’ is voor twee personen

Wat vinden je van dit gerecht? Ga je dit ook proberen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Friday Food: Ravioli met champignons

  1. Zeker een aanrader !!!!! Het gerecht is zo lekker. Ik heb het voor 4 personen klaar gemaakt, met het dubbele recept. Het is een zeer apart gerecht. heel makkelijk te maken, maar wel zeer krachtig !!

  2. Ja het was ook erg lekker 🙂 overal in de recepten online stond creme fraiche, maar ik heb het met kookroom gedaan… vind roomsausje met champignons altijd zo lekker!

  3. Oh Natas, het water loopt me uit de mond! Hiermee ga ik volgende week mijn familie verwennen, haha (:

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.