Geplaatst op 5 Reacties

Get to know Kristen Stewart

Kristen Stewart is iemand die door vele meisjes benijd wordt. Omwille van haar uiterlijk, haar succes maar vooral omwille van het feit dat ze zowel de knappe Robert Pattinson – die dan ook nog eens haar vriendje is, de bofkont – en de hunk Taylor Lautner heeft mogen zoenen. Binnenkort kunnen we misschien ook nog eens een zoen van Kristen met de stoere Chris Hemsworth verwachten in Snow White and the Huntsman.

In deze langverwachte actiefilm zullen we een heel andere kant zien van Kristen, die we meer gewend zijn als het onhandige en hartstochtelijke tienermeisje dat smoorverliefd wordt op een vampier. Nu trekt ze de strijdkleren aan om mee te vechten in het leger tegen de heerschappij van de boze Koningin. Nee, ze is geen soldaat maar Sneeuwwitje, de allermooiste van het land. We zijn benieuwd hoe dat gaat aflopen…

Kristen werd op 9 april 1990 geboren in Los Angeles, Californië. Haar vader John Stewart is een stage manager en televisieproducer die voor Fox gewerkt heeft. Haar moeder Jules Mann-Stewart is een script supervisor. Ze heeft 1 oudere broer Cameron en twee geadopteerde broers, genaamd Dana en Taylor. Haar ouders, die allebei achter de schermen werkten, introduceerden hun dochter op jonge leeftijd in de Hollywood scene.

Kristen maakte haar eerste televisieverschijning op achtjarige leeftijd, nadat haar performance in een schooltoneelstuk voor Kerstmis de aandacht trok van een talent scout. Snel daarna kreeg ze een rol in de Disney Channel TV film The Thirteenth Year. Haar eerste grote rol was die van Sam Jennings in The Safety of Objects. Het duurde niet lang of ze was naast Jodie Foster te zien in het drama Panic Room, waarvoor ze zelfs een filmnominatie kreeg.

Daarna speelde ze nog in enkele redelijk bekende films met fameuze acteurs als Sean Penn, Sharon Stone en Dennis Quaid. 18 juni 2008 was echter de dag dat haar leven compleet zou veranderen. Ze werd gecast voor de rol van Bella Swan in Twilight naast haar toekomstige vriend Robert Pattinson. De film werd een wereldwijd succes en de Twilight Saga is nog steeds een van de meest besproken filmsuccessen van tegenwoordig. Kristen werd tot steractrice gebombardeerd en de media-aandacht voor de acteurs is enorm.

 

 

Leuke weetjes

 • Haar volledige naam is Kristen Jaymes Stewart.
 • In november 2011 bevestigde ze pas dat ze een relatie heeft met Robert Pattinson, terwijl ze al samen gezien werden vanaf de opnames van Twilight. Het koppel wil hun relatie zo veel mogelijk uit de spotlight houden.
 • Daarnaast is ze erg goed bevriend met medespeelster Nikki Reed, die de aantrekkelijke Rosalie in de Twilight Saga vertolkt.
 • Ze is helemaal gek van surfen.
 • Kristens oogkleur is groen. In The Twilight Saga moet ze bruine contactlenzen dragen, omdat Bella gekenmerkt wordt door haar bruine haar en bruine ogen.
 • Zij was degene die het liedje “Flightless Bird, American Mouth” uitkoos
 • Kristen heeft drie honden, Oz, Jack en Lily, en een kat genaamd Jella.

Persoonlijke quotes

“I love it because I love to tell stories. I like being in movies that have a great story. I’m not so interested in being a Hollywood star. It’s a job, you know. When you wake up at six in the morning every day for a week, it feels like hard work.”

“Really, I’m incredibly disjointed and not candid. Just in general, my thoughts tend to come out in little spurts that don’t necessarily connect. If you hang around long enough, you can find the linear path. But it will take a second. That is why these interviews never go well for me.”

“It took me a long time to realize that I was a girl as a teenager. At that point I never really believed it. I looked like a boy for a long time. Now, finally, I feel like a woman.”

“I’ve always had an aversion to looking sexy, but I’ve grown out of it.”

“I don’t think there’s anything about being a celebrity that is desirable. I understand that everybody’s going to know who you are and what you look like, but why be so obsessive?”

Filmografie – titel, jaar, rol

• The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (2012) …. Bella Swan
• The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 (2011) …. Bella Swan
• On the Road (2011) …. Marylou
• The Twilight Saga: Eclipse (2010) …. Bella Swan
• The Runaways (2010) …. Joan Jett
• Welcome to the Rileys (2010) …. Mallory
• The Twilight Saga: New Moon (2009) …. Bella Swan
• Adventureland (2009) …. Em


• Twilight (2008) …. Bella Swan
• The Yellow Handkerchief (2008) …. Martine
• What Just Happened? (2008) …. Zoe
• Cutlass (2007) …. Young Robin
• The Messengers (2007) …. Jess
• In the Land of Women (2007) …. Lucy Hardwicke
• Zathura: A Space Adventure (2005) …. Lisa
• Fierce People (2005) …. Maya
• Undertow (2004) …. Lila


• Catch That Kid (2004) …. Maddy
• Speak (2004) (TV) …. Melinda Sordino
• Cold Creek Manor (2003) …. Kristen Tilson
• Panic Room (2002) …. Sarah Altman
• The Safety of Objects (2001) …. Sam Jennings

5 gedachten over “Get to know Kristen Stewart

 1. ik ben echt superfan van twilight en kristen steward ze is superknap en een goeie actrice ik wou dat ik haar kon ontmoeten:-*:-);-):D;-)

 2. Ik ben nooit echt overtuigd geweest van de roddels die ze hebben verspreid.
  Kristen Stewart is een fantastische,jonge vrouw met zoveel talent ! Ze heeft een fantastisch karakter want ze blijft gewoon wie ze is. Ze verandert niet door het beroemd zijn,ze is gewoon wie ze is. Ik zal voor altijd een krisbian zijn en zal voor altijd aan haar kant zijn.
  Krisbian,Team Robsten,Team Edward,Robsessed ’till the end!

 3. Ik vind haar echt superknap en ik kan niet wachten haar een stoere rol te zien vertolken in Snow White 🙂

 4. Ik vind haar echt geweldig in twilight! Ben echt een super fan van haar! Ze kan echt goed acteren en zij en Robert passen perfect bijelkaar!!:D

Geef een reactie