Logo-youngadults-site

Get to know Chris Hemsworth

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De tijd dat de boze jager in Sneeuwwitje een lelijke en schrikwekkende man was is voorbij. Maak kennis met Chris Hemsworth, de sexy jager die een opstandige Sneeuwwitje omtovert in een ervaren soldaat. We kijken er erg naar uit om hem te zien spelen in de adaptatie van het oude sprookje. Gelukkig hoeven we nog maar een maandje te wachten op Snow White and the Huntsman. Deze getalenteerde acteur was laatst nog in de bioscoopzalen te zien in een van de grootste filmsuccessen van 2012, namelijk in The Avengers, een bloedstollende actiefilm waarin verschillende superhelden hun krachten bundelen. 

Hij vertolkte Thor, de god van de bliksem met zijn legendarische hamer. Misschien doet Hemsworth wel een belletje rinkelen. Want terwijl Chris alle slechteriken versloeg met zijn hamer, kon je zijn jongere broertje Liam bewonderen als Gale in The Hunger Games. Maar wie we nu het leukste vinden… daar komen we toch niet uit!

Chris werd op 11 augustus 1983 geboren in Melbourne, Australië, als tweede oudste van drie broers. Hij is de zoon van Leonie, lerares Engels, en Craig Hemsworth, een raadgever in de sociale dienst. Veel van Australië zag hij echter niet, want na een tijdje verhuisde zijn familie naar het kuststadje Philip Island. Daar raakte hij helemaal verslaafd aan surfen.

Het jaar 2004 deed hij auditie voor de rol van Robbie Hunter in de Australische soap Home and Away, maar het was een onsuccesvolle poging. In plaats daarvan werd hij opgezadeld met de rol van Kim Hyde. In 2007, na 171 afleveringen kapte hij ermee. Hij won wel nog een prijs: Most Popular New Talent. Zijn allereerste Hollywood film was in Star Trek: The Future Begins. Daarin portretteerde hij de vader van James T. Kirk. In hetzelfde jaar speelde hij in de thriller A Perfect Getaway. Toch brak hij pas echt door in 2011 met zijn hoofdrol in Thor, een spannende actiefilm over de Noorse god die naar de aarde wordt gezonden. Na nog enkele succesvolle films, werd hij gekozen voor de rol van zeer aantrekkelijke jager in het langverwachte Snow White and the Huntsman. Wij zijn alvast benieuwd!

Leuke weetjes

 • Zijn twee broers zijn ook gerespecteerde acteurs. De ene is Liam, die je kent uit de young adult verfilmingen The Last Song en The Hunger Games. De andere heet Luke, die al in heel wat Tv-series heeft gespeeld, zoals Neighbours en All Saints.
 • Hij is al een intense surfer sinds dat hij een tiener was. Nu een schouderbreuk een einde heeft gemaakt aan zijn football carrière, is surfen zijn lievelingssport.
 • Terwijl hij filmlessen volgde, heeft hij verschillende baantjes aangenomen: tuinman, ober, barman en zelfs verkoper in een surfkledij winkel.
 • Zijn bijnaam als kind is Kip. Toen hij voor het eerst in de klas zijn naam uit moest spreken, klonk het als ‘Kiptader’.
 • Voor zijn rol in Thor moest hij zo’n tien kilo aan spieren kweken.
 • En voor Thor had hij al voldoende ervaring in het slaan met de hamer, aangezien hij meerdere jaren in Australië gewerkt heeft als bouwer.
 • Als hij geen acteur geweest zou zijn, was hij het liefst schrijver of regisseur geworden.
 • Chris is een kersverse vader. Op 11 mei 2012 werd zijn eerste dochtertje India Rose Hemsworth geboren.

Persoonlijke quotes

“I love the adventure that comes with this work, the travel and all that. But also the craft, the storytelling. From a kid, I remember enjoying certain books and getting swept away in movies.”

” I actually find it harder to act in the scenes where there’s not much happening, say having a milkshake in the Diner. That is far harder to do than straight scenes where there’s a drama going on and you have something to do.”

“As a kid, you run around the house pretending to be a superhero, and now to be doing it as a job, I feel very lucky.”

“You get the part, sign the contract and start to realize millions of people follow this guy and know more about your character than you do.”

“I put the costume on and said ‘It’s not very comfortable, but it looks amazing,’ so it’s all good.”

“I have sporadic OCD cleaning moments around the house. But then I get lazy and I’m cured. It’s a very inconsistent personality trait.”

“Whatever I’ve got in my cupboard, which usually isn’t much! Most likely Vegemite and Saladas.”

“I entered the work force cleaning breast pumps at a pharmacy! It was a part-time gig while I was at school… no interview required.”

“My earliest memories were on the cattle stations up in the Outback, and then we moved back to Melbourne and then back out there and then back again. Certainly most of my childhood was in Melbourne but probably my most vivid memories were up there in Bulman with crocodiles and buffalo. Very different walks of life.”

Filmografie- titel, jaar, rol

Star Trek (2009) George Kirk
A Perfect Getaway (2009) Kale
Cash (2010) Sam Phelan
Red Dawn (2011) Jed Eckert
The Cabin In The Woods (2011) Curt Vaughan
Thor (2011) Thor
The Avengers (2012) Thor
Snow White and the Huntsman (2012) Huntsman

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “Get to know Chris Hemsworth

 1. Ik heb net The Avengers gezien en ik moet toegeven dat ik het scherm net niet ondergekwijld heb!

 2. Yum Yum Yum.;-)

 3. Hij is kale zijn broer gale! :-):-):-):-):-):-)

 4. Ik kan je geen ongelijk geven.

 5. Hmmmm mijn ideale man!!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.