Logo-youngadults-site

Tuesday Tunes: Arcade Fire – Abraham’s Daughter

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Iedereen heeft wel eens dat duffe maandag-gevoel: het begin van de week dat minstens vijf dagen hard werken of verveling in school aankondigt. Zelf heb ik het iedere week! Hoe overleef je deze maandag? Met vrolijke gedachten, lekker eten en natuurlijk een leuk liedje op Tuesday Tunes. Met Abraham’s Daughter van Arcade Fire voel je je toch wat levendiger en klaar om er weer tegenaan te gaan!

Dit liedje is te horen bij de aftiteling van The Hunger Games en ik ben er helemaal weg van. Behalve dat de spannende toon van deze muziek perfect bij het thema past, lijkt de tekst uit het lied wel gebaseerd te zijn op de Hongerspelen. “Abraham’s daughter raised her bow”: dat kan alleen maar Katniss zijn. Ze biedt opstand tegen haar vader, terwijl dit verboden is. De vader is een wrede man en lijkt als twee druppels water op President Snow. Wanneer hij Isaac dan meeneemt naar de Lonesome Hill moet je meteen denken aan de Tributen die opgesloten worden in de arena. Heerlijk liedje om in de Hunger Games mood te blijven!

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Tuesday Tunes: Arcade Fire – Abraham’s Daughter

  1. IK ben er ook al een tijddje WEG van!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.