Geplaatst op 2 Reacties

Get to know Johnny Depp

Wat heeft een goede film nog meer nodig behalve Johnny Depp? Noem eender welke film van hem en je hebt een megagroot succes. Johnny Depp wordt beschouwd als een van de grootste acteurs van dit moment en ik denk niet dat er iemand op aarde rondloopt die zijn naam niet kent. Momenteel is hij te zien in de duistere komedie Dark Shadows als vampier Barnabas Collins.

Wie de trailer heeft bekeken, weet al zeker dat het een topfilm zal worden! Hij heeft al tientallen films tot een succes gebracht en staat bekend voor de keuze in excentrieke rollen. Zo heeft hij al een zingende seriemoordenaar gespeeld, literatuurhelden Willie Wonka en de Mad Hatter op een zeer speciale manier neergezet, de schrijver van Peter Pan vertolkt… Maar het beste vind ik hem nog als de hilarische piraat Jack Sparrow in de prachtige films van Pirates of the Carribean. Net als in zijn films heeft de acteur een bewogen leven, dus lees vooral verder als je de leukste details wil weten!

Johnny werd op 9 juni 1963 geboren in Owensboro, Kentucky als zoon van burgerlijk ingenieur John Christopher Depp Senior en serveerster Betty Sue Wells – die later zouden scheiden. Verder heeft Johnny nog een broer en twee zussen. Hij werd opgevoed in Florida. In zijn jonge leven was hij een echte rebel die aan vandalisme deed en de wereld ontvluchtte in de drugs. Op vijftienjarige leeftijd stopte hij met school en werd hij de frontman van enkele garagebandjes zoals The Kids. Slechts vijf jaar later trouwde hij met Lori Anne Allison, die hem op het rechte pad bracht.

Hij begon zelfs te werken als pennenverkoper om voor zijn vrouw te kunnen zorgen. Een bezoek naar Los Angeles zou zijn leven echter compleet veranderen. Zijn vrouw stelde hem voor aan Nicolas Cage, die hem onmiddellijk aanraadde te gaan acteren. Hij bezorgde Johnny zijn eerste rol in A Nightmare On Elm Street, waarin hij een tiener speelt die door Freddy Krueger gestalkt wordt in zijn dromen. Drie jaar later kreeg hij veel succes als politieagent Tom Hanson in de serie 21 Jump Street en in 1990 maakte hij het als ware Hollywood acteur toen hij voor het eerst met Tim Burton samenwerkte in Edward Scissorhands.

Vanaf dan werd Johnny erg selectief in zijn keuze van rollen, die allemaal nogal opmerkelijk zijn. Hij heeft zelfs een voorkeur voor duistere, sinistere personages. Voor zijn rol als dronken piraat in Pirates of the Carribean is hij waarschijnlijk het meest bekend, maar hij heeft in nog heel wat meer opvallende films gespeeld, vooral in de films van Tim Burton. Zo transformeerde hij zichzelf in een gestoorde Willie Wonka, een zingende en moordende barbier, de getraumatiseerde Mad Hatter van Alice in Wonderland, een gekweld wezen met scharen in plaats van handen…

Jammer genoeg heeft hij zichzelf tijdens zijn carrière meerdere malen in een negatief daglicht gesteld. Hij werd beschuldigd van het verkopen van drugs in zijn eigen club, The Viper Room. In 1999 werd hij gearresteerd omdat hij begon te vechten met paparazzi. Daarnaast kwam hij nog eens eventjes in de gevangenis te zitten voor het vernielen van een hotelkamer in New York met een prijskaartje van maar liefst 1200 dollar per nacht.

Zijn huidige vriendin Vanessa Paradis de geboorte van zijn twee kinderen Lily-Rose Melody Depp en John “Jack” Chistopher Black III hebben zijn leven compleet veranderd. Zijn gezinnetje geven hem een “echte stichting, een sterke plaats om  te staan in het leven, in het werk, in alles. Ze brengen hun tijd afwisselend door in hun huis in Meurdon ergens in Parijs, de twee huizen in Los Angeles, Johnnys eigen eiland in The Bahamas en hun villa in St. Tropez. Talk about the rich life!

Leuke weetjes

 • Zijn volledige naam is John Christopher Depp II.
 • Dark Shadows is de achtste film van Tim Burton waarin Johnny een hoofdrol speelt. Ze werken al sinds 1990 samen en zijn in het echte leven ook beste vrienden. Ook is hij tot peetvader van Burtons twee kinderen benoemd.
 • Als kind was hij allergisch aan chocolade.
 • Met opzet kijkt hij nooit naar films waar hij in meespeelt.
 • Hij is bang voor clowns, spinnen en geesten – net als ik!
 • Maar zijn allergrootste angst is dat zijn kinderen net als hem acteurs worden.
 • In zijn kindertijd trainde hij hagedissen om zich als huisdieren te gedragen en trucjes te doen.
 • Johnny doneerde twee miljoen dollar aan een kinderhospitaal in Londen na het redden van zijn dochtertje.
 • Hij heeft twee zilveren tanden.
 • Daarnaast heeft hij dertien tattoos, waarvan vele een belangrijke plaats in zijn leven hebben. Hij heeft zowel de namen van zijn kinderen als van zijn moeder als van zijn ex-vriendin op zijn lijf laten tatoeëren.
 • Tijdens het filmen van Pirates of the Carribean kwam hij plots in een school in Londen nabij de filmset opdagen nadat hij een brief had ontvangen van het negenjarig scholiertje Beatrice. In haar brief vroeg ze hem om haar te helpen bij een opstand tegen de leerkrachten. Totaal onverwacht verscheen hij enkele dagen later op haar school verkleed als Jack Sparrow samen met andere castleden. Even heeft hij de scholieren geëntertaind maar daarna wees hij hen erop dat een opstand niet zo’n verstandig idee was. Lees het grappige artikel hier.

Persoonlijke quotes

“Don’t be afraid to be different.”

“This baby has given me life, i see this amazing, beautiful, pure angel thing wake up in the morning and smile and nothing can touch that. She gives me the opportunity to experience something new every day, and to love so deeply. She is the only reason to wake up in the morning, the only reason to take a breath.”

“We’re all damaged in our own way.I think we are all screwy every single one of us.”

“My kids are like mini drunks, you gotta hold on to them, they pee, they cry, they laugh, they throw up you know…”

“Farting… “It’s beautifully, blatantly anti-social”

“You use your money to buy privacy because during most of your life you aren’t allowed to be normal.”

“One of the greatest things I’ve ever seen happen was the morning I opened the newspaper and it said that some very powerful government officials had decided to change the name of “french fries” to “freedoom fries” and “french toast” to “freedom toast”. It was impressive. I wanted to write a letter to them just to thank them, just for proving globally that they were absolute imbeciles.”

“France and the whole of Europe have a great culture and an amazing history. Most important thing, though, is that people there know how to live! In America they’ve forgotten all about it. I’m afraid that the American culture is a disaster.”

“The only gossip I’m interested in is things from the Weekly World News – ‘Woman’s bra bursts, 11 injured.’ That kind of thing.”

“I remember carving my initials on my arm and I’ve scarred myself from time to time since then. In a way your body is a journal and the scars are sort of entries in it.”

“I’m an old-fashioned guy . . . I want to be an old man with a beer belly sitting on a porch, looking at a lake or something.”

Filmografie – titel, jaar, rol

A Nightmare on Elm Street (1984)

Glen Lantz

Private Resort (1985)

Jack Marshall

Slow Burn (1986)

Donnie Fleischer

Platoon (1986)

Specialist Gator Lerner

Cry-Baby (1990)

Wade “Cry-Baby” Walker

Edward Scissorhands (1990)

Edward Scissorhands

Freddy’s Dead: The Final Nightmare (1991)

Teen on TV

What’s Eating Gilbert Grape (1993)

Gilbert Grape

Benny & Joon (1993)

Sam

Arizona Dream (1993)

Axel Blackmar

Ed Wood (1994)

Edward D. Wood, Jr.

Nick of Time (1995)

Gene Watson

Dead Man (1995)

William Blake

Don Juan DeMarco (1995)

Don Juan/John R. DeMarco

Cannes Man (1996)

Himself

Donnie Brasco (1997)

Donnie Brasco/Joseph D. Pistone

The Brave (1997)

Raphael

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Raoul Duke

L.A. Without a Map (1998)

Himself/William Blake

The Ninth Gate (1999)

Dean Corso

Sleepy Hollow (1999)

Ichabod Crane

The Astronaut’s Wife (1999)

Spencer Armacost

Chocolat (2000)

Roux

Before Night Falls (2000)

Lt. Victor, Bon Bon

From Hell (2001)

Frederick Abberline

The Man Who Cried (2001)

Cesar

Blow (2001)

George Jung

Once Upon a Time in Mexico (2003)

Sheldon Sands

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Captain Jack Sparrow

Happily Ever After (2004)

L’inconnu

Finding Neverland (2004)

J. M. Barrie

Secret Window (2004)

Mort Rainey

The Libertine (2004)

John Wilmot, 2nd Earl of Rochester

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Willy Wonka

Corpse Bride (2005)

Victor Van Dort

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)

Captain Jack Sparrow

Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007)

Captain Jack Sparrow

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Sweeney Todd/Benjamin Barker

Public Enemies (2009)

John Dillinger

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Tony (1st transformation)

Alice in Wonderland (2010)

Mad Hatter

The Tourist (2010)

Frank Tupelo/Alexander Pearce

Rango (2011)

Rango

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Captain Jack Sparrow

The Rum Diary (2011)

Paul Kemp

Jack & Jill (2011)

Himself

21 Jump Street (2012)

Tom Hanson

Dark Shadows (2012)

Barnabas Collins

Lone Ranger (2013)

Tonto

2 gedachten over “Get to know Johnny Depp

 1. Leuwkk ik wil alle films zien XP:-);-)

 2. hij ios goed nja!

Geef een reactie