Logo-youngadults-site

Get to know Lenny Kravitz

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Hoe zou Katniss ooit zo geliefd zijn geworden in het Capitool zonder haar schitterende verschijning die haar letterlijk in vuur en vlam zette? Ze heeft het allemaal te danken aan haar stylist Cinna. Hij is de enige persoon uit het Capitool voor wie Katniss oprecht sympathie heeft en ook een van haar beste vrienden. In de film was hij al net zo hartverwarmend en excentriek als de fantastische Cinna in het boek. Hij werd door niemand minder dan rockheld Lenny Kravitz neergezet. Zijn song “Are you gonna go my way” is wereldwijd bekend en hij wordt beschouwd als een der grootste rocksterren. Lenny is zeker weten een van de meest interessante persoonlijkheden die ik bij get to know heb mogen behandelen!

Lenny werd op 26 mei 1964 geboren in New York City. Hij is de zoon van actrice Roxie Roker en NBC nieuwsproducer Sy Kravitz. Zijn vader is joods en zijn moeder van Afro-Amerikaanse  en Bahamaanse afkomst en komt uit een christelijke familie. Hij groeide op terwijl hij zijn weekdagen doorbracht in de Upper East Side in Manhattan met zijn ouders en de weekends bij zijn grootmoeder Bessie Roker. Op driejarige leeftijd begon hij al in de keuken te slaan op potten en pannen om zich zo te leren drummen. Toen hij vijf was, wist hij dat hij muzikant wilde worden. Hij werd veel beïnvloed door het veelvuldige geluister naar muziek van zijn ouders: R&B, jazz, klassieke muziek, opera, gospel en blues.

In 1974 verhuisde de familie naar Los Angeles zodat zijn moeder aan de gang kon gaan als actrice in The Jeffersons. Op zijn moeders advies sloot Lenny zich voor drie jaar aan bij het jongenskoor van California. Ook leerde hij voor het eerst de echte rock ’n roll muziek kennen, waarop hij onmiddellijk verliefd werd. Dit werd zijn grootste inspiratie. Hij ging naar de Beverly Hills middelbare school en zat in de klas met Nicholas Cage en Maria McKee. In 1978 werd hij toegelaten tot het welgerespecteerde muziekprogramma. Lenny heeft zichzelf toen ook leren gitaar -en basspelen.

Tien jaar later bemachtigde hij zijn eerste muziekcontract en een jaar later kwam zijn eerste album Let Love Rule uit. Dat betekende zijn doorbraak in de muziekwereld en sindsdien heeft hij vele albums en hitnummers uitgebracht. Lenny wordt gezien als een van de meest succesvolle artiesten ooit, en daar ben ik het absoluut mee eens. Daarnaast heeft hij twee boeken uitgebracht en is hij ook te zien als acteur in verschillende films. Als stylist Cinna in The Hunger Games heeft hij iedereen overtuigd dat zijn talent niet alleen in zijn muziek zit!

Leuke weetjes

  • Zijn volledige naam is Leonard Albert Krevitz.
  • Hij is vegetarisch.
  • Lenny heeft één dochter: Zoë Isabella Krevitz. Ze is ondertussen al drieëntwintig jaar.
  • Ooit stond hij bekend om zijn dreadlocks die hij al had vanaf zijn tienertijd. Voor de voorstelling van zijn album “Five” in 1998 knipte hij ze echter af.
  • Hij is gek op Brazilië en brengt daar ook veel tijd door.
  • Lenny heeft al vele vrouwen gedatet: Natalie Imbruglia, Nicole Kidman, Frans model en zangeres Vanessa Paredis (vrouw van Johnny Depp) en model Adriana Lima.
  • Vanaf het begin van zijn carrière heeft hij het opgenomen tegen kritiek. Hij kleedde zich als hippie met veren boa’s en mengde zich altijd in mediadiscussies over rocksterren.
  • Lenny heeft een obsessie voor alle dingen die met klassieke rock, soul en funk te maken hebben. Daarnaast heeft hij een onlesbare dorst voor Hendrix, Sly and the Family Stone en The Beatles.

Persoonlijke quotes

” I identify with women more than men, I guess I have a strong feminine side.”

“A dramatic thing, the first time you stand up to your dad.”

“I always try to keep the circumstances in my life fresh, I like to change the physical environment I live in, change the people around me and try to experience things for the first time, I think that keeps one on their toes, creatively and spiritually.”

“God is always in my life, and that’s the most important thing. “

“I couldn’t tell you what I am going to do next ‘cause I have no idea, but I am open to anything.”

“I am not trying to change the world, I am just offering my gift that God gave me, and if somebody is moved by it, that’s beautiful.”

“Change is growth. For me it has been a very spiritual and musical rebirth.”

“I just need to know that I did the very best I could and that I was true to myself.”

“I’m half Jewish, I’m half black, I look in-between. I dress funny. I play all these different styles of music on one record. It’s like, What is he doing?”

Filmografie – titel, jaar, rol

The Rugrats Movie (1998) Stem pasgeboren baby
Precious (2009) Nurse John
The Hunger Games (2012) Cinna

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Get to know Lenny Kravitz

  1. ik vond zelf dat die het geweldig speelde in de film dus ben benieuwt naar de verder delen

  2. Had eerst wel wat anders van Cinna verwacht, en was dan ook erg verrast toen bleek dat Lenny Kravitz die rol op zich zou nemen. Ben nadat ik de film had gezien wel erg tevreden over zijn acteerkunsten in THG.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.