Boogschieten wordt populair dankzij The Hunger Games

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een combinatie van de naderende Olympische Spelen en het megasucces van The Hunger Games hebben een enorme verkooptoename in het boogschieten. The Hunger Games heeft een recordwinst van 155 miljoen dollar in het openingsweekend binnengehaald. Sinds de release op 23 maart zijn de boogschietterreinen drukker bezet dan ooit en er wordt drie keer zoveel verkocht.

Meer dan twee miljoen kinderen kiezen voor boogschieten als deel van het eeuwenoude National Archery in het ‘Schools program’. “Op dit moment is het boogschieten een hype bij de jongeren,” zegt een medewerker van het programma. “Ze willen zo graag met pijl en boog schieten dat ze zelfs de regels willen volgen.” Ook boogschietterreinen van New Jersey tot Texas voelen die hype. De clubdirecteur van de Austin Archery Club zegt: “De film stuurt veel mensen die geïnteresseerd zijn in pijl en boog deze kant uit.” De trainers op de Olympische Spelen zijn er ook blij mee. “We zijn enthousiast over de bewustwording en de opwinding die The Hunger Games heeft gebracht voor het boogschieten!”

Ik vind Katniss’ schietkunsten erg gaaf, maar zelf voel ik me toch niet bepaald aangetrokken tot de sport – niet dat ik me ooit aangetrokken heb gevoeld tot eender welke sport. Hoe zit het bij jullie?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

8 gedachten over “Boogschieten wordt populair dankzij The Hunger Games

 1. Ik doe nu ook al jaren aan boogschieten.;-) Het is erg grappig, toen de Lord of the Rings uitkwam, wilde iedereen ook gaan boogschieten bij onze club.:-) Ben wel blij dat er meer mensen komen, maakt het ook gezellig.;-)

 2. Al een paar keer gedaan, en ben er best goed in, al zeg ik het zelf. Altijd toch wel in de roos, of anders vlakbij de roos. 😉

  Is wel zeker een aanrader!

 3. het lijkt me echt vet.
  Ik ben dol op sport en speerwerpen deed ik altijd al graag

 4. Heb ik altijd al willen doen!

 5. boogschieten? best gaaf, maar ik ben bang dat je wanneer je mij een pijl en boog zou geven ik het voor elkaar zou weten te krijgen om tegen mezelf aan te schieten.

 6. Heb weleens een pijl en boog in de hand gehad. Twee keer zelfs. Eén keer op kamp met groep acht en toen nog twee jaar erna in de tweede. Bakte er niet veel van, het werkt in feite heel anders dan ik verwacht had. Ik had vooral moeite met het links en rechts houden van de boog ten opzichte van je schouder, whaha. Ik had je kunnen voorspellen dat het een hype zou worden door de film, maar ikzelf? Neenee. Geef mij maar m’n skates en ik zal m’n best doen op school als we basketballen, maar daar blijft het dan ook bij. xD

 7. Ik vind boogschieten echt heel leuk! Had afgelopen oktober mijn zusje der bachelorparty georganiseerd, echt zo’n activiteitendagje van gemaakt, en daar zat boogschieten ook bij 😀

 8. Mij lijkt het wel leuk om het te leren. Het lijkt wel erg moeilijk.. 8)
  Ik vond de schietkunst van Katniss wel erg cool in de film..

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today