Get to know Elizabeth Banks

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Iedereen die The Hunger Games gezien heeft herinnert zich vast de pluizige, gigantische haardos en de flamboyante kleren van Effie Prul. In de film is ze de begeleidster van District 12 en moet ze alles in de juiste banen regelen. Dit extravagante personage was zelfs nog beter op het scherm dan in de boeken! Elizabeth Banks zette Effie op zo’n grappige en excentrieke manier neer dat er nog steeds een grijns op mijn gezicht verschijnt wanneer ik aan haar denk. Als je deze actrice ziet, zou je nooit denken dat ze al achtendertig jaar is. Haar verschijning is er een om jaloers op te worden, net als de vele rollen die ze al gespeeld heeft. Misschien kennen jullie haar al van Zack and Miri Make a Porno, Definitely Maybe, Spider-Man of Catch me if you can?

Elizabeth werd geboren op tien februari 1974 in Pittsfield, een klein stadje in Berkshires in de Western Massachussets als de oudste van vier kinderen. Ze is de dochter van fabrieksarbeider Mark P. Mitchell en bankbediende Ann Mitchell. Als klein meisje vond ze honkbal en paardrijden geweldig. Ze speelde competitie tot ze haar been brak. Toen ging ze op zoek naar een andere hobby en probeerde schooltoneel uit. Vanaf dan werd ze verliefd op acteren. Elizabeth beschrijft zichzelf als een meisje dat altijd de regels volgde. Na haar middelbare studies ging ze studeren aan de Universiteit van Pennsylvania. Na grote onderscheiding te hebben behaald, studeerde ze verder aan het Trainingsprogramma voor Gevorderden aan het prestigieuze Amerikaanse Conservatorium Theater in San Francisco. In 1996 studeerde ze af en Elizabeth verhuisde naar New York, waar ze zowel in het theater werkte als haar eerste kleine TV-rolletjes behaalde.

Maar ze wilde meer werk voor het grote scherm. Daarom verhuisde ze naar Los Angeles en al snel haalde ze bijrollen binnen. Om niet verward te worden met een andere actrice die ook Elizabeth Mitchell heette, veranderde ze haar naam in Elizabeth Banks. Haar eerste grote succes was in de Spider-Man film als Betty Brant, de secretaresse van de brommerige krantmagnaat. Na Spider-Man was ze binnen en rollen in bekende films zoals Catch me if you can, Meet Dave en Fred Claus stroomden binnen. Ondertussen heeft ze al tientallen grote films op haar naam staan en als je haar de rol van Effie Prul in The Hunger Games ziet spelen, hoef je je daar niet om te verwonderen!

Leuke weetjes

  • Haar geboortenaam is Elizabeth Maresal Mitchell.
  • Ze is 1 meter 65 groot.
  • Ze is getrouwd met Max Handelman, die ze ontmoette aan the Universiteit van Pennsylvania. Volgens haar is hij de eerste man die ze probeerde te versieren.
  • Na hun huwelijk bekeerde Elizabeth zich in 2003 tot het jodendom. Samen werken ze als productieteam.Ook hebben ze 1 zoon, Felix.
  • Elizabeth heeft een zwak voor cupcakes.
  • Ze houdt ervan om te zitten in de pinguïnafdeling in de zoo van Central Park in New York.
  • Haar droompersonage om te spelen in een film zou Tinkerbell uit Peter Pan zijn.
  • Elizabeth’s grote hobby is Fantasy Football. In 2008 leerde ze ook trapezespringen.
  • In Catch me if you can moest ze met Leonardo DiCaprio zoenen. Ze zegt dat hij een uitermate goede zoener is.

Persoonlijke quotes

“I love physical comedy. I love Oscar Wilde, I love Shakespeare comedies, I love improv. I knew I had a knack for it at a certain level, but I came into this business as a classically trained drama student and that was my reputation. When you live in a leading lady’s body, which I do, you have to constantly prove that you are funny.”

“Every once in a while I play a true idiot, and they’re really fun to play.”

“I am not afraid of much. I kill all the spiders in my house, and I’m planning to go skydiving. I am into girl power, and I’m very self-sufficient.”

“If I ever complain about yachting around the Mediterranean with Madonna, who I just idolized as a child, I should be slapped across the face.”

“Sex is always funny. I don’t find it sexy — I find it really horrifying. But it’s an act that we need. And that need, that desire, is what makes it really funny.”

“I actually think that secrets are just a part of human nature and that everybody should have some.”

” I love working with a stylist but I also love having personal relationships with designers. A stylist is great for pulling together an entire outfit, accessories included, and for shaking me out of my comfort zone.”

“(on keeping her skin looking fresh) If I’m in a rush, I’ll grab a soda can and stick it under my eyes.”

 

Filmografie – titel, jaar, rol

Surrender Dorothy (1998)

Vicki

Shaft (2000)

Trey’s friend

Wet Hot American Summer (2001)

Lindsay

Ordinary Sinner (2001)

Rachel

Spider-Man (2002)

Betty Brant

Swept Away (2002)

Debi

Catch me If You Can (2002)

Lucy Forrest

Stella Shorts (1998-2002) (2002)

Woman at yoga class

The Trade (2003)

Sioux Sever

Seabiscuit (2003)

Marcela Howard

Spider-Man 2 (2004)

Betty Brant

Heights (2005)

Isabel

Sexual Life (2005)

Sarah

The Sisters (2005)

Nancy Pecket

The Baxter (2005)

Caroline Swann

The 40-Year Old Virgin (2005)

Beth

Daltry Calhoun (2005)

May

Slither (2006)

Starla Grant

Invincible (2006)

Janet Cantrell

Spider-Man 3 (2007)

Betty Brant

Meet Bill (2007)

Jess

Fred Claus (2007)

Charlene

Definitely, Maybe (2008)

Emily Jones

Meet Dave (2008)

Gina Morrison

Lovely, Still (2008)

Alex

Zack and Miri Make a Porno (2008)

Miriam “Miri” Linky

W. (2008)

Laura Bush

Role Models (2008)

Beth Jones

Big Breaks (2009)

Starlet

The Uninvited (2009)

Rachel Summers

The Details (2010)

Nealy Lang

The Next Three Days (2010)

Lara Brennan

Just a Little Heart Attack(2011)

Director and star

Our Idiot Brother (2011)

Miranda

Man on a Ledge (2012)

Lydia Mercer

The Hunger Games (2012)

Effie Trinket

What to Expect When You’re Expecting  (2012)

Wendy

People Like Us (2012)

Frankie

Catching Fire (2013)

Effie Trinket

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Get to know Elizabeth Banks

  1. Dank jullie wel! Ik steek altijd veel tijd in deze artikels en dan ben ik blij om te horen dat jullie het leuk vinden!

  2. erg vermakelijk Amelie. Thanks. Heb het met veel plezier gelezen.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today