Geplaatst op 14 Reacties

Nu in de bios: The Hunger Games

hungergames4

Jawel, The Hunger Games draait sinds vorige week in de bioscoop. En wij vermoeden dat er al heel wat fans de film hebben gezien. Een aantal van onze redactieleden heeft de film ook al gezien en zijn razend enthousiast, maar een aantal gaan de film nog zien. Wij zijn benieuwd wat jullie van de film vonden en als jullie de film nog niet hebben gezien, of jullie de boekverfilming van Suzanne Collins De Hongerspelen op het witte doek gaan bekijken.

Het verhaal

Scifi-drama waarin Katniss (Jennifer Lawrence) deelneemt aan de jaarlijkse Hunger Games op televisie, waarin tieners uit twaalf districten vechten tot de dood
Het voormalige Noord Amerika staat bekend als het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden gezamenlijk in een gigantische arena gezet, waar er slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen…

De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden. Dat doet ze door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

Bekijk hieronder de trailer.

14 gedachten over “Nu in de bios: The Hunger Games

 1. Film en het boek zijn beide erg goed!

 2. Ik kijk hem trouwens al sinds 21 Maart elke dag, haha. En dat meen ik. :3

 3. Het boek is wel beter, maar dat komt omdat je veeel beter meeleeft. Je weet hoe ze denkt, precies wat ze doet, wat zij voor zich ziet…

 4. Ik vond dat er wel wat meer bloed in mocht, en hij mocht wat uitgebreider. Het ging allemaal heel snel! Maarja, ik ben een mega fan en let op alle details. x)
  Het is echt mijn favoriete film en ik zat tussen de eerste mensen die hem mochten zien (om kwart over 9 zat ik al in de bios, ‘S OCHTENDS!) en het was het waard! Het is zó goed. 🙂

 5. Hmm, ik heb ‘m dus ook gezien afgelopen zaterdag. Een vriend van me heeft het gehad over het boek, maar ik hoorde waarover het ging en dacht ‘moh, vechten – nah’. Dus heb ik het boek niet gelezen, laat staan dat ik de film wilde zien. Toch ben ik gegaan, nadat m’n broer me overhaalde om mee te gaan (die het uiteindelijk helemaal niets vond, whaha). Zelf was ik behoorlijk onder de indruk van het hele gebeuren en heb zelfs even gedacht het boek te willen lezen. Het duurt nog wel heel lang, 22 november VOLGEND JAAR o.o, tot de volgende film uitkomt. Dus ik heb nog even bedenktijd en daarna leestijd voor de drie boeken. =)

  Wat vinden jullie eigenlijk? Is de film beter of slechter dan het boek, of even goed? Zelf had ik bij Twilight dat ik twijfelde over het kopen van het boek omdat ik de film al twijfelachtig vond. Onderhand ben ik toch wel van mening dat de films zwaar lelijk zijn, maar ik moet natuurlijk wel naar de films aangezien ik van de boeken zelf absoluut het tegengestelde vind. Het scheelt dat ik het boek uiteindelijk heb gelezen omdat iemand anders me het leende, maar ik weet niet of ik dus het geld ervoor over heb om deel één van The Hunger Games te kopen als ik niet weet wat jullie mening is…

 6. Deze wil ik nog steeds gaan zien. Heb de boeken nog niet gelezen, daar niet van. Mijn schoonvader vond het al niks x)

 7. Aaah, door al die reacties van hoe geweldig hij was kan ik helemaal niet meer wachten! Ik wil hem ziennnnn 😀

 8. Super mooie, ontroerende en spannende film. de hele familie was onder de indruk, hadden in tijden niet zo’n goeie film gezien!

 9. HIJ IS ECHT GOED EN NIET ENG, £IK VIND DAT ZE HET GEWELD GOED VERSTOPTEN

 10. Ik kan niet wachten om hem te zien!

 11. Wat ik wel veel lees is dat veel mensen het camera werk af en toe heel trillerig vonden, en daar ben ik het wel mee eens.

 12. Ik vond hem helemaal geweldig! Het boek blijft wel veel beter, maar dat is meestal wel zo toch?
  Zelfs mijn vriend vond hem erg goed! Een van de beter films die hij afgelopen tijd heeft gezien.. en hij is al 29! Hihi 🙂

 13. De film is onbeschrijflijk goed! Ben echt zwaar onder de indruk van de kwaliteit en ik ga hem zo snel mogelijk opnieuw bekijken!

 14. Ik kan niet wachten eindelijk naar de bioscoop te gaan en de film te zien!
  Ik begin alleen wel steeds banger te worden dat het me teleur zal stellen, ik heb op sommige sites al mensen ontmoet die het maar niks vonden D:

Geef een reactie