Logo-youngadults-site

Behind the Scenes

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Altijd al willen weten wat een uitgeverij nou precies doet? Wat voor keuzes wij moeten maken? Wat de rol van een uitgeverij überhaupt is bij het tot stand komen van een boek? Volg ons behind the scenes project en kijk mee bij het uitgeefproces van Shatter me!

Het boek Shatter Me zal in 2012 uitgegeven worden maar voor het zover is, moeten er nog een heleboel beslissingen genomen worden en moet er ook nog flink wat werk gedaan worden. We hebben besloten dat we jullie bij dit hele proces gaan betrekken en over onze schouders mee zullen laten kijken. Met behulp van blogs, nieuwsberichten en lekker veel fotomateriaal houden we jullie op de hoogte van alles wat er hier gebeurt omtrent dat boek. Misschien komen we op den duur wel dilemma’s tegen waarbij we jullie om advies vragen, of hebben we op een andere manier jullie hulp nodig!

In den beginne…
Omdat er al wel een aantal dingen zijn gebeurd, geef ik jullie hierbij een update. Het begon namelijk allemaal al in januari 2011. Toen kreeg ik een mailtje van mijn collega Lilian dat er een boek was dat ik écht moest lezen. Het liefst zo snel mogelijk. Eigenlijk moest ik van haar stoppen met alles waar ik mee bezig was en meteen beginnen met lezen.

Twee dagen later kreeg ik weer een mail. Of ik al begonnen was. ‘Nee sorry, ben heel druk maar ik zal deze week écht beginnen.’ Drie dagen later kreeg ik weer een mail. Of ik al begonnen was. ‘Nee sorry, ben heel druk maar ik zal deze week écht beginnen.’ Ik denk dat dit zich zo ongeveer nog drie keer heeft herhaald.

Nadat ik de tweede week van februari terug kwam van wintersport en het ein-de-lijk gelezen had, was het eerste wat ik zei bij binnenkomst: ‘O. Mijn. God. Dit MOETEN we gewoon doen. Maakt me niet uit hoeveel ze vragen, we moeten dit gewoon hebben.’ Normaal gesproken willen we bij een serie eerst nog minimaal het tweede deel lezen, want stel dat die dra-ma-tisch slecht is, dan wil je niet aan een trilogie vast zitten. Maar bij dit boek wist ik het gewoon zeker. Dit wilde ik per se hebben voor Blossom Books.

Nu moet je weten dat Harper Collins 450.000 dollar voor het boek heeft betaald aan de auteur. Om het uit te mogen geven. Daar kom je dan als kleine Nederlandse uitgeverij met een piepkleine markt. Gelukkig hebben wij een hele goede agent en heeft hij flink bemiddeld… en JA HOOR!! Na een paar weken nagelbijtend achter mijn bureau te hebben gezeten, kreeg ik het verlossende antwoord! Wij kregen de Nederlandse rechten!! Blijkbaar hadden andere uitgeverijen geen Lilians op kantoor die dagelijks hun acquirerend redacteurs stalken met de vraag of ze al iets gelezen hadden. Ik heb gelukkig wel zo’n Lilian en nu waren we er precies op tijd bij!

Het vervolg kan ik kort houden: ondertussen hebben we het definitieve manuscript gehad, is het vertaald en ligt het nu klaar om gecorrigeerd te worden. Het wordt pas dit najaar uitgegeven, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang! Wij zullen jullie hier ongeveer elke maand van op de hoogte houden en zullen ook jullie hulp nodig hebben. De eerste vraag komt er al heel snel aan…

Liefs,
Myrthe
acquirerend redacteur Blossom Books

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Behind the Scenes

  1. Superleuk artikel! Kijk uit naar de volgende en natuurlijk naar het Nederlandse boek.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.