Get to know Josh Hutcherson

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Let the games be on Josh’ side! We zijn nu zo dicht bij de première van The Hunger Games dat we hem bijna kunnen voelen! Iemand die we in deze verfilming vaak zullen zien is Josh Hutcherson. Hij zal namelijk de gevoelige en dappere Peeta Mellark vertolken. Hoewel een rol in zo’n groot succes iets is waar de meeste acteurs alleen van kunnen dromen, heeft Josh toch al in heel wat bekende films meegespeeld. Misschien kennen jullie hem van Journey to the Center of the Earth, waarvan de sequel laatst nog in de bios te zien was? Hij was ook te zien in de sci-fifilm Zathura, naast Kristen Stewart. We kunnen er in ieder geval van verzekerd zijn dat hij Peeta zal vertolken als geen ander!

Wie is Josh Hutcherson?

Josh werd op 12 oktober 1992 geboren in Union, Kentucky. Zijn moeder, Michelle, is een voormalig Delta werkster en nu de assistente van Josh en zijn vader, Chris Hutcherson, is een analyticus voor de EPA (Environmental Protection Agency). Verder heeft hij een jonger broertje Connor, en ook wel een aantal huisdieren, o.a. Diesel en Nixon (boxers). Op vierjarige leeftijd wist hij al dat hij acteur wilde worden. Omdat het beter voor zijn acteercarrière was dat Josh in een grote stad woonde, verhuisde de familie op zijn negende naar Los Angeles. Al snel kwam hij aan de bak voor televisie en kleine filmrolletjes. In 2002 kreeg hij zijn eerste rol in de TV-serie Blench en slechts een jaar later had hij al de hoofdrol te pakken in de tv-komedie Miracle Dogs. Daarna volgden heel wat bekende films, o.a. de boekverfilmingen Zathura, Journey to the Center of the Earth en Bridge to Therabithia. Maar de rol waar wij natuurlijk het meest naar uitkijken, is die van de lieve Peeta Mellark in The Hunger Games!

Leuke weetjes

  • Zijn volledige naam is Joshua Ryan Hutcherson.
  • Vroeger had Josh een dekentje dat hij “Yellow Blankie” noemde en dat hij overal mee naartoe droeg.
  • Voor zijn dertienjarige verjaardag kreeg hij van Kristen Stewart (zijn medespeelster in Zathura) een schildpad cadeau.
  • Josh heeft ook al een carrière als rapper uitgeprobeerd, waarvan hij enkel zegt dat hij het bij acteren zal houden.
  • Op veertienjarige leeftijd had hij al samengewerkt met een indrukwekkend aantal befaamde acteurs, o.a. Cynthia Nixon, Robin Williams, Robert Duvall, Tim Robins…
  • Hij heeft een hond genaamd Diesel, die met hem meereist.
  • Persoonlijk vindt hij Guitar Hero zijn beste kerstcadeau ooit.
  • Josh heeft een vriendin Shannon Wada, een beginnend actrice die ook modellenwerk doet. Over haar vertelt hij niet zoveel, maar op zijn officiële website heeft hij wel gezegd dat Shannon thuisonderwijs kreeg, ze van dezelfde leeftijd zijn en elkaar ontmoet hebben dankzij een vriend (niet op de set).

Persoonlijke quotes

“I like both athletic girls and girlie girls. It depends on their personality. I like girls who can go out and play sports with me and throw the football around, but you don’t want a girl who’s too much tougher than you.”

” I crack my neck and fingers all the time, but for some reason, whenever I hear someone cracking their ankles, I say, “Eww! There’s something wrong with you!””

“I used to have two imaginary friends named Hamo and Damo. One of them was pink, and the other was blue. I don’t know why they were named Hamo and Damo, but we’d sing Barney songs together, as embarrassing as that is!”

” If I’m not working and I’m home then I’m always on the go playing football or going out with my friends. I don’t sit still much.”

“Every time I read anything, whether it be a book, a script or anything, I automatically imagine myself as the boy in the plot. I don’t know why. Seriously, anything, if I’m reading a magazine article or whatever, I picture myself as the kid people are talking about. It’s really weird. I don’t know why I do that.”

“When I was like, 5 years old, I used to have really bad nightmares about the Wicked Witch of the West from The Wizard of Oz. In my dream, I would open my eyes and look out the window, and she would be there! I’d wake up scared to death, just screaming and yelling.”

Filmografie – Titel, jaar, rol

American Splendo (2003)Robin
Motocross Kids (2004)TJ
Howl’s Moving Castle (2004)Markl
The Polar Express (2004)Hero Boy
One Last Ride (2005)Joey
Kicking & Screaming (2005)Bucky Weston
Little Manhattan (2005)Gabe
Zathura: A Space Adventure (2005)Walter
RV (2006)Carl Munro
Bridge to Terabithia (2007)Jesse Aarons
Firehouse Dog(2007)Shane Fahey
Fragments (2007)Jimmy Jaspersen
Journey to the Center of the Earth (2008)Sean Anderson
Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant (2009)Steve
The Kids Are All Right (2010)Laser
Detention (2011)Clapton Davis
Journey 2: The Mysterious Island (2012)Sean Anderson
The Hunger Games (2012)Peeta Mellark
Carmel (2012)Joshua
Red Dawn (2012)Robert
7 días en La Habana (2012)Teddy Atkins

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Get to know Josh Hutcherson

  1. 1. Hij gaf zijn eerste kus toen hij elf (!) jaar was;
    2. Hij vindt actrice Zoë Saldana stiekem erg leuk;
    3. Hij snapt helemaal niets van meisjes die in het midden van de zomer Uggs dragen;
    4. Zijn grote droom is om ooit een film te regisseren waarin hij zelf meespeelt;
    5. Hij zou wel eens een dagje willen ruilen met basketbalster Lebron James;
    6. Hij heeft een erg hechte band met zijn broer Connor;
    7. Hij wil dolgraag een echte Harley Davidson motor;
    8. Hij kan niet zonder fastfood van McDonalds;
    9. Zijn lievelingsgerecht is verloren brood;
    10. Zijn favoriete tijdverdrijf is chillen en barbecueën met met zijn vrienden.

  2. I LOOOOOOOOOOOOOOOOOVE HIM

  3. Hij is echt precies zoals ik me Peeta voorstelde
    Ben zo benieuwd hoe hij zijn rol neerzet in the hunger games!!

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.