Geplaatst op 1 Reactie

Get to know Jamie Campbell Bower

JamieCampbellBowerNationalMovieAwards67kdZw7BRjpl

Volgend jaar zal iedere young adult fan Jamie Campbell Bower kunnen bewonderen als Jace Wayland in de verfilming van City of Bones. Opvallend aan hem is dat hij telkens meespeelt in grote films als Harry Potter en The Twilight Saga, en dan maar een klein rolletje te pakken krijgt. In Harry Potter is hij enkel te zien op de foto’s, de cover van een boek en in herinneringen als de jongere versie van de duistere tovernaar Gellert Grindelwald. Maar misschien kennen jullie hem wel als de ijskoude vampier Caius. Of komt hij jullie niet voor als de Engelse soldaat in de Nederlandse film Oorlogswinter? Als jullie hem grotere rollen hebben zien spelen, denken jullie hetzelfde als ik: deze acteur verdient grote rollen!

Jamie werd geboren op 22 november 1988 in Londen, Engeland. Zijn moeder, Anne Elizabeth, is muziekmanager en zijn vader, David Bower, werkt voor The Gibson Guitar Corporation, dus hij is een beetje opgegroeid in de muziekwereld. Daarnaast heeft Jamie nog een jonger broertje Samuel. Hij ging naar de particuliere school Bedales in Hampshire. Verder was hij lid van het National Youth Music Theatre en het National Youth Theatre. Zijn professionele acteercarrière begon toen zijn vriendin Laura Michelle Key hem aanraadde bij de makers van Sweeney Todd. Hij bemachtigde een van de hoofdrollen als Anthony Hope, en diezelfde Laura speelde ook nog mee in het musicaldrama. Daarna kreeg hij een rol te pakken in het Nederlandse Oorlogswinter, als Engelse soldaat. Hoewel hij in beide films uitstekend acteerde, heeft hij nadien maar kleine rolletjes te pakken gekregen in weliswaar grote films als The Twilight Saga en Harry Potter. Momenteel speelt hij Arthur in de tv-serie Camelot. Ook zal hij zal te zien zijn als Jace Wayland in City of Bones. Laten we hopen dat dit tot zijn doorbraak zal leiden!

Leuke weetjes

Hij is verloofd met Bonnie Wright, die Ginny Wemel vertolkt in de Harry Potter films. Hoewel hij ook een rolletje had in de voorlaatste film, heeft hij haar niet op de set van Harry Potter ontmoet, maar op een feestje. Hij is dol op haar en laat dit ook merken in het openbaar.

  • Jamie heeft een grote liefde voor muziek en is fan van Biffy Clyro, Arcade Fire en Clement Marfo.
  • Vroeger verkleedde hij zich voor Halloween ieder jaar opnieuw als een muis.
  • Edi Gathegi, die Laurent speelde in The Twilight Saga, is een goede vriend van hem.
  • Jamie werkt als model voor de kleren van designer en ex-vriendin Zoe Graham.
  • Ook werkte hij als parttime model voor Select Management.
  • Hij is een goede zanger en was vroeger de leadzanger van de band “The Darling Buds”.

Persoonlijke quotes

“I’m going to cry until I get another job. I want to do more movies. I feel like it’s a totally different skill set than there is to theater. It’s much more internal. I’m an extrovert, I like to gesticulate and talk loud and stuff, and the theater is easy for me. I can go up there and spread my legs and go, ‘Here I am’. Oh, don’t get that wrong. Whereas in cinema you have to be much more thoughtful, and I find that a lot more challenging.”

“I grew up with Johnny and Tim’s films – like Edward Scissorhands and Sleepy Hollow – when I was first realizing that I really liked films and understood what a good film was.”

“Yes, I’ve been involved in the final Harry Potters – a very, very minor role. Being English, and being an actor, I think they felt that they had to ask me, just because I don’t think you’re allowed to work unless you’ve been in Harry Potter. Not to say that Tom Hardy or Andrew Garfield, just because you haven’t been in Potter, doesn’t mean you’re not cool, but you haven’t been in it, so, jog on.”

“Twilight is crazy. On the morning of the LA premiere, I heard a commotion at 6:30am – the queue for the cinema had reached our hotel!”

“People don’t get it, they think I’m rich. I’m not! I have no money!”

“JK Rowling outed Dumbledore so there’s a possibility these two could have been lovers, though the film doesn’t focus on that (On Harry Potter)”

1 gedachte over “Get to know Jamie Campbell Bower

  1. OOOh daar kende ik hem dus van!
    De “stad van” serie is echt leuk (city of) maar ik krijg het laatste deel (stad van glas) maar niet te pakken! Die is al uitgegeven en de bieb heeft hem, maar elke keer als daar ben dan heeft iemand anders hem! Zou er een vloek op rusten?

Geef een reactie