Logo-youngadults-site

Get to know Taylor Lautner

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Taylor Lautner 2011 2

Wie is onze favoriete weerwolf? Inderdaad, Taylor Lautner! Al sinds 2008 speelt hij mee in de verfilmingen van de young adult-serie The Twilight Saga van Stephenie Meyer. Daarin vertolkt hij Jacob Black, de ironische, grappige en lieve weerwolf die stapelverliefd is op vampierenliefje Bella Swan. Ondertussen  heeft The Twilight Saga al enorm veel succes geboekt, en Taylor hoort op zo’n jonge leeftijd al bij de meest geliefde Hollywoodsterren. Over een weekje viert hij zijn twintigste verjaardag, en daarom willen we jullie laten weten wat hij in die twintig jaren al allemaal heeft bereikt.

Wie is Taylore Lautner?

Taylor is op 11 februari 1992 geboren in Grand Rapids, Michigan (VS) als zoon van vliegtuigpiloot Daniel Lautner en Deborah Lautner, die werkt voor een softwarebedrijf. Hij en zijn jongere zusje Makena groeiden op in een romaanskatholiek gezin in Hudsonville. Vanaf zijn zesde werd hij verliefd op de vechtsport karate en al snel zagen hij en zijn familie in dat hij een uniek talent voor deze sport bezat.

Hij werd zelfs getraind door Michael Chaturantabut, zevenmaal wereldkampioen karate. Taylor heeft niet alleen vele nationale en internationale prijzen in de vechtkunst gewonnen, hij werd zelfs drie maal uniorwereldkampioen. Maar tegelijkertijd ontwikkelde hij ook een interesse voor het acteren. Zijn karatetrainer, die ook ervaring had in de showbizz, haalde hem over om auditie te doen in een Burger King commercial. Hoewel Taylor geen succes boekte, was de liefde voor acteren aangewakkerd en overtuigde hij zijn ouders dat hij gemaakt was voor een acteercarrière.

Filmcarrière

Toen hij tien was, verhuisde het gezin naar Los Angeles omdat hij daar veel meer audities zou kunnen doen voor films, tv-programma’s en commercials. Dat had inderdaad succes. Taylor werd geboekt voor vele bijrollen in Tv-shows als My Wife and Kids, Summerland en The Bernie Mac Show. Zijn grote doorbraak was echter toen hij de rol van Sharkboy bemachtigde in de familieblockbuster The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D (2005). Maar hetgeen zijn leven voorgoed heeft veranderd, zijn de verfilmingen van The Twilight Saga van Stephenie Meyer.

Hij heeft met veel succes de ironische weerwolf Jacob Black weten te vertolken. Dankzij deze rol is hij een van de meest bekende, getalenteerde en succesvolle jonge Hollywoodacteurs geworden. Het is duidelijk dat Taylor een veelzijdig en begaafd talent heeft en hij ons daarmee nog dikwijls omver zal blazen.


Leuke weetjes

 • Zijn volledige naam is Taylor Daniel Lautner.
 • Taylor is bang voor reptielen en haaien.
 • In de toekomst hoopt hij zijn acteercarrière te kunnen voortzetten, maar hij wil ook regisseur en scriptschrijver worden.
 • Taylors handelsmerk is zijn glimlach. Voor die lach heeft hij al verschillende prijzen gewonnen.
 • Toen hij in 2009 in een hotel in Brazilië samen met Kristen Stewart een interview gaf over New Moon, waren ze gedwongen zich te verbergen in een hotelkamer omdat een rel uitbrak: tweeduizend meisjes bestormden de hotellobby.
 • Taylor is een gedreven gevechtssporter. Vanaf zijn zevende won hij vele prijzen in karatekampioenschappen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Hij is zelfs driemaal uitgeroepen tot juniorwereldkampioen.
 • In 2010 is hij uitgeroepen tot best betaalde tieneracteur.
 • Hij had een korte relatie met countrypopzangeres Taylor Swift, die tevens zijn medespeelster was in Valentine’s Day.
 • Zijn slechtste gewoonte is dat hij het grootste deel van de tijd met zijn voeten zit te tikken, wat hij niet eens doorheeft totdat iemand hem vraagt ermee op te houden.

Persoonlijke quotes

“I hope that I would be considered romantic. I don’t know…one of my favorite movies is The Notebook so I guess that would be considered romantic. But I think being romantic is more than the flowers and the gifts. It’s about connecting with the person and being able to talk and share things with her.”

“One second I’ll be listening to country, and then the next I’ll be listening to rock and then R&B. It’s ridiculous. I’m all over the place with my music.”

“It’s not in the first book, but the quote I love the most is Jacob’s quote, “Does my being half-naked bother you?” That quote just cracks me up. Because he’s always half-naked throughout the series, it’s just a good way to rock the fact that he’s always shirtless.”

“If I start thinking, ‘Is this movie going to open? Is this movie going to do well?’ I’m not focusing on the job. The job is to make a good movie.”

“There are some things you just have to live with. Like twelve cars camping outside your house, and when you wake up in the morning, they’re going to follow you wherever you go. It helps that I live in Valencia. It eliminates some. But they’re still here.”

“The actual getting into the gym and working out process was easier, but the eating was harder. I had to eat every two hours. At one point, my trainer said, ‘Put anything in your mouth. Go to McDonald’s, get the biggest shake possible. I just need to get calories in you.’ Because my body fat at the time was only, like, 7.5%.”

 

Filmografie – titel, jaarrol
Shadow Fury (2001)Young Kismet
Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D (2005) Lavaboy
Cheaper by the Dozen 2 (2005)Elliot Murtaugh 
Twilight (2008)Jacob Black
The Twilight Saga: New Moon (2009) Jacob Black
Valentine’s Day (2010)Willy Harrinton
The Twilight Saga: Eclipse (2010)Jacob Black 
Abduction (2011)Nathan
The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 (2011)Jacob Black
The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (2012)Jacob Black

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

8 gedachten over “Get to know Taylor Lautner

 1. Heb abduction ook gezien, echt een goede film! Komt vooral door taylor of course…. 😉

 2. taylor is mooi enteligent en lief en mega sterk xxxxxx
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx:-*:-*

 3. Verder is Taylor natuurlijk echt een superlekker ding 🙂

 4. ik vond abduction een beetje een vage film 😛 Misschien komt dat ook doordat de kwaliteit heel slecht was en ik Lily Collins niet zoveel aan vind :0

 5. Ja opzich wel. Het is wel de hele tijd spannend en er zitten echt toffe actiescenes in. Ik zou het een 7.5/8 geven 🙂

 6. Is het een aanrader? Heb ‘m namelijk nog niet gezien ;p

 7. Heb Abduction gezien. Best een leuke film, alleen het eind was een beetje stom. Maar voor de rest erg spannend!

 8. Ik ga vanavond Abduction kijken! Trailer ziet er echt spannend uit 😀

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.