Logo-youngadults-site

Dark Romance schrijfwedstrijd!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

schrijfwedstrijd-dark-romance

Om het nieuwe jaar goed te beginnen organiseren wij weer een schrijfwedstrijd. Dit keer een schrijfwedstrijd in het bovennatuurlijke genre.

Wat moet je doen?

Schrijf een verhaal tussen de 15.000-20.000 woorden. Het thema is Dark Romance, en binnen dit thema ben je vrij in wat je wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld over weerwolven, vampiers, heksen of geesten schrijven, of iets anders, als het maar bovennatuurlijk is. Daarnaast moet in het verhaal een romance verwerkt worden en dienen de hoofdpersonen tussen de 15 en 25 jaar te zijn, zodat je verhaal thuishoort bij young adults. Voor inspiratie kun je kijken bij de young adults op deze site die in het genre bovennatuurlijk vallen.

Winnen
Elke deelnemer krijgt een jury rapport van minimaal 1 a4. Voor de hoofdprijs worden drie winnaars geselecteerd. De verhalen van deze winnaars worden gebundeld en uitgegeven. Je wint hiermee publicatie van jouw verhaal, en daarnaast krijgt elke deelnemer royalties. 

Om mee te doen aan deze wedstrijd dien je een geregistreerd lid te zijn van young-adults.nl en een inschrijfbedrag van € 7.50 te betalen voor het eerste verhaal. Lever je een tweede verhaal in dan betaal je € 5,-. Wanneer je jouw verhaal instuurt krijg je een bevestiging en wordt gevraagd het inschrijfgeld over te maken.

Deadline
De uiterste inleverdatum is 15 april 2012. Verhalen die na de deadline worden verstuurd zijn uitgesloten van deelname. Je kunt je verhaal sturen naar schrijfwedstrijd@young-adults.nl o.v.v. “Dark Romance”.

Jury
De verhalen worden beoordeeld door Natasja Storm – hoofdredacteur en uitgever van young-adults.nl en door Marije Kok – bureauredacteur van young-adults.mijnbestseller.nl.

Belangrijk!
Stuur bij je verhaal ook een synopsis en korte biografie. Lees onze voorwaarden voor verdere uitleg. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

69 gedachten over “Dark Romance schrijfwedstrijd!

  1. Nu ben ik wel benieuwd hoeveel inzendingen er zijn ö

  2. Gisteren om 21.20 uur mijn verhaal gemaild… Jeetje… Dat ik hem nog af heb gekregen is echt een wonder, maar ik ben trots op mezelf! Nu nog afwachten of het een goed verhaal is….. 😉

  3. Net op tijd om kwart voor twaalf mijn verhaal ingeleverd… Ik vond het een erg leuk thema om over te schrijven!

  4. Wonder boven wonder is het me gelukt het verhaal op tijd af te krijgen. Ik heb nog nooit zo snel geschreven. Nu maar wachten op de uitslag 😉

  5. Yes! Ook mijn tweede verhaal is klaar! En ingezonden! 20.000 woorden precies! 8) Ik ben superbenieuwd…

    Succes iedereen! 😀

  6. @iedereen, verhalen die na 10:40 vandaag worden ingeleverd, krijgen vermoedelijk morgen pas een bevestiging… ik ben namelijk de hele dag weg en kan dan niet bij mijn account.

  7. @Syriain… 15 april de hele dag! dus tot en met 23:59 op die dag 🙂
    @Anne, winnaars krijgen eerst bericht, er is geen datum wanneer dit bekend gemaakt wordt, maar we streven naar midden mei. (we weten namelijk nog niet hoeveel inzendingen er zullen zijn en hoeveel tijd we nodig hebben).

  8. Hallo allemaal… Verhaal ‘Dark Romance’ is af. Ik vond vrijdag de dertiende een ideaal moment om in te sturen.
    Ook hier was schrappen weer de grootste frustratie. Het verhaal strandde op 19 842 woorden: 24 hoofdstukjes én een korte epiloog.
    Ik heb er zelf wel plezier aan beleefd en ben heel benieuwd – net zoals bij de Valentijnwedstrijd – naar wat er uiteindelijk uit de bus zal komen.
    Aan alle deelnemers: heel veel succes!!

  9. Net als Chantal_Applepie vraag ik me af wat er geldt: als de uiterste inleverdatum 15 april is, betekent dat dan tot 23:59 op 14 april of tot 23:59 op 15 April?

    Ik hoop het laatste…….

  10. Jammer dat ik dit zo laat lees. Helaas moet ik werken dit weekend dus heb ik geen tijd meer om te schrijven 😥

  11. Hoe doen jullie dat straks met de bekendmaking van de uitslag? Krijgen de winnaars eerst bericht en komen dan de namen op de site?
    En is er een datum wanneer de uitslag bekend wordt gemaakt?

  12. @toscalover biografie hoef niet zo lang te zijn.. zeg 5 regels ofzo. En de synopsis van het verhaal max 1-2 a4 ofzo.

  13. @Jenny, dat maakt opzich niet uit. Mag je zelf weten. Sommige doen het vanuit de derde persoon, andere vanuit de ik-vorm.

  14. eindelijk is mijn verhaal af 🙂 jeej , koste heel veel werk maar ben toch blij met het resultaat. hoelang moeten de biografie en synopsis zijn ? 🙂

  15. Moet je die biografie nou vanuit de derde persoon schrijven?

  16. @Janet, de dag is nog niet om he! Wij moeten ook gewoon werken 🙂 Dus nog even afwachten.

  17. Ik heb gisteren mijn inzending verstuurd en verwachtte eigenlijk vandaag een mailtje over het betalen van het inschrijfgeld. Dus niet. Ik vind het ook griezelig dat er geen bevestiging komt, straks is er iets mis gegaan 😥

  18. Met uiterste inleverdatum 15 April, bedoelen ze dan dat je tot 23:59 14 April in kan sturen of 23:59 15 April?
    *kruist vingers en hoopt op het laatste aangezien het verhaal nog niet eens halverwege is*

  19. Ik heb mijn verhaal vorige week opgestuurd, maar nog geen ontvangstbevestiging gehad. Is dit normaal? Niet dat ik er volgende week achter kom dat ik iets verkeerd heb gedaan ö

  20. he wat jammer.. zie ik vandaag pas dat er een wedstrijd is.. Nou, ik hoop dat er nog een keer zo’n wedstrijd komt want het lukt me nooit in zo’n korte tijd.. jammer:sad:

  21. Had eerst niet gezien, dat ik twee verhalen kon insturen. Toen ik dat toevallig las, kreeg ik inspiratie en nu zit ik al op 13.000 woorden voor het tweede verhaal! 😀

    Zoals iemand anders voorstelde, geeft zo’n tweede verhaal de mogelijkheid om een beetje te experimenteren en dat heb ik dan ook gedaan. Moet zeggen, dat het me wel wat zenuwachtig maakt om over een onderwerp te schrijven waar ik nog niet eerder mee bezig ben geweest… 😉

  22. Jammer, ik zag de wedstrijd vandaag voor het eerst ergens voorbij komen. Gaat me nooit lukken binnen zo’n korte tijd. Veel ligt er niet op de plank dat ik even kan aanpassen; heb het veel te druk met vertalen. Ik heb wel een verhaal over iemand die geesten ziet, maar is geen romance, is niet erg dark en is pakweg 10,000 woorden langer…

  23. Mijn verhaal is af ^^. *Doet rondedansje* Nu hoef ik het alleen nog maar na te kijken en wachten op het commentaar van anderen en dan kan ik hem opsturen.

  24. @ Vampereinez Super leuk dat je verhaal af is :D. De mijne is nog lang niet klaar (ik zit nu op 13462 woorden), maar ik moet en zal het afkrijgen.

  25. Mijn verhaal is nu ook af, zit na wat “snijwerk” toch onder de 20.000. Zodra ik thuis ben ga ik het insturen…en misschien aan een tweede verhaal beginnen.
    :-*

  26. Jeeeeej verhaal af en opgestuurd (: Ben zooooow benieuwd. Aardig tevreden over het resultaat, kostte wat werk, maar ben blij dat ik het gedaan heb! 😉

  27. Oooooo over mezelf. Oke. Dank je!

  28. @Jennyy2 in de synopsis zet je een samenvatting van het verhaal, in de biografie info over jezelf (levensbeschrijving) met natuurlijk de relevante info. Zo heb ik het gedaan.

  29. Ik heb een domme vraag, je moet ook een synopsis én een biografie inleveren. Waarover schrijf je die biografie dan precies? :$

  30. @ Jennyy2, zo zit ik helaas ook. Heb maar steeds geen tijd om te schrijven. En als ik sávonds eindelijk tijd heb, ben ik te KO om nog inspiratie te hebben.
    Maar zal het zeker nog proberen, maar ik zie het ook somber in. Terwijl dit wel echt mijn genre is.

  31. Ik denk niet dat ik hem af krijg helaas. Ga het wel proberen maar ik zie het somber in. Heb gewoon te weinig tijd

  32. Na ven gedacht te hebben ga ik toch maar mee doen (: ik ben gek op deze genre, helemaal mijn ding. Heb het begin van het verhaal af, ben benieuwd hoe de rest wordt.
    Met 15.000-20.000 woorden kan ik heel wat (:

  33. @Syriain. Leuk zeg! Wij zijn benieuwd naar je verhaal 🙂

  34. Gisteren mijn verhaal afgerond! Ik heb flink moeten schrappen om onder de 20.000 woorden te komen, zo lekker ging het schrijven! Maar ik ben duidelijk niet de enige die met dat ‘probleem’ heeft geworsteld!

    Succes allemaal!

  35. @Eva/Thule, wow echt waar! Dat is zeker leuke reclame. Ik hoop dan dat er veel mensen aan mee doen 🙂 Ik ben wel benieuwd.

  36. Deze wedstrijd stond in het februari-nummer van Schrijven Magazine ook geadverteerd. Dat is wel leuke reclame, niet? (Mag ik toch wel zeggen, hè?)
    Mijn verhaal ligt nu bij de proeflezer, dus even afwachten voor ik kan gaan herschrijven…

  37. Het schrijven van dit verhaal is zoveel leuker dan ik dacht en gaat zo soepel dat ik ook moet uitkijken met het aantal woorden. Misschien als optie een tweede verhaal schrijven.
    Veeeeeel succes allen!

  38. Ik zag deze schrijfwedstrijd en dacht: awesome;-), maar in het begin dacht ik dat ik met het verhaal wat ik in mijn hoofd had het aantal woorden niet zou halen, maar nu ik het een beetje uitgewerkt heb, denk ik dat ik teveel woorden ga hebben.
    Lalala
    Good luck everybody

  39. Geweldige wedstrijd, ik heb al lang gewacht op een wedstrijd met dit thema. En er is ook nog lekker veel tijd om mijn verhaal uit te breiden. Ik hoop ook wel genoeg te hebben 20.000 woorden.
    Ik ben ook zeer benieuwd naar de onderwerpen van de anderen, de setting et cetera.
    Veel succes iedereen.

  40. @Kristof oii.. dat vind ik altijd zo balen: goed nadenken over de keuzes van de woorden die je weg wil laten.. succes er mee!! 😉

  41. Even zuchten, ik zit aan 21000 woorden. Er moeten er 1000 uit. Grrr…. 😥

  42. Zo! Mijn eerste versie staat op papier. Gelukkig nog veel tijd om te herschrijven. ;-). Ben erg benieuwd naar de andere verhalen. zo leuk om te zien wat anderen met het onderwerp doen… Spannend!;-)

  43. Dankje.. ben zelf ook benieuwd haha 😉

  44. Moet nog steeds beginnen *zucht* Ik dacht dat afgelopen week kon beginnen omdat ik een hoop vrije dagen had, maar toen werden er collega’s ziek en moest ik toch werken. En vervolgens werd ik zelf ook nog ziek. De komende week moet ik weer veel werken en jeetje, ik kom echt tijd te kort!!

  45. @Trish, succes met schrijven 🙂 Wij zijn benieuwd!

  46. Heb n onderwerp en opzetje al helemaal klaar :-).. nu t schrijven nog..

  47. @Jannigje, ook mooi! Ja er zijn verplichte velden 🙂 Zodat als men meedoet met winacties het adres er al staat en ik dat niet hoef op te vragen, omdat dat tijd kost.

  48. @Lisa Helaas nog niet 😛 Maar ik ben wel echt bezig met een aantal dingen. Helaas staat de tijd er niet naar om elke keer verder te schrijven. Maar ik ben nog jong, 16 jaar haha dus ik heb ik nog alles tijd 🙂

  49. Yes, Hoofdstuk 1 ook klaar. Nu verder met hoofdstuk 2. Gaat de goede kant op.

  50. hallo iedereen ik ben hier vrij nieuw en wil dolgraag aan deze wedstrijd deelnemen maar ik vroeg me af of de de romance bovennatuurlijk moet zijn of dat het bovennatuurlijke ook naar de achterkant mag schuiven. Ik bedoel hiermee moet de romance zoals in twilight zijn (tussen een mens en magisch wezen of tussen 2 magische wezens) of mag het ook een soort van Romeo en Julia verhaal zijn maar dan een fantasy sfeer. Ik hoop dat ik heb kunnen duidelijk maken wat ik bedoel 😀

    Raven

  51. Ja, ik ben ook lekker bezig. 🙂 Verhaal is in de grondverf gezet en mijn HP’s hebben elkaar net voor de eerste keer ontmoet…

  52. Ik ga ook zeker meedoen! Ben speciaal lid van de site geworden voor deze wedstrijd! En heb gezien dat het vaker wordt georganiseerd dus ben heel enthousiast erover! 😀

  53. Bij mij is de inspiratie toegeslagen en ik begin voorzichtig de hoofdlijnen aan het opschrijven. Ik heb er een goed gevoel over. Nu hoop ik alleen dat ik inderdaad binnen die 20.000 woorden kan blijven. 😛

  54. Nee dit is het eerste, en hopelijk niet het laatste!

  55. Tof, ik zit hier temidden van echte schrijvers, zeg (Kelsey en Jenny)… Al iets eerder gepubliceerd?

  56. Ik zit bij de tien winnaars van de valentijnswedstrijd dus dat motiveert me nog meer om ook aan deze wedstrijd mee te doen! 😀 Heb alleen nog niet echt een verhaal in mijn hoofd maar dat komt nog wel. We hebben gelukkig nog een tijdje.

  57. @Kelsey_208, Ik heb precies hetzelfde! Eerst schrok ik ook van het aantal woorden… Maar dat zal vast goed komen als je in het verhaal zit!
    Ik wacht ook even af of mijn valentijnsverhaal in de smaak is gevallen… Haha!

  58. Awwhh Yeah!! Ik schrok eerst wel even van het aantal woorden, maar toen bedacht ik me dat als je erin zit, dat je zo 20.000 woorden schrijft 😛 Het onderwerp vind ik echt heel leuk, maar ik moet eerst maar eens kijken of ik wel tijd heb en of mijn valentijnsverhaal in de smaak is gevallen 😛 Maar ik zou echt heel graag mee willen doen 🙂

  59. Yes yes yes mijn proloog voor de dark romance schrijfwedstrijd is af. Moet alleen nog bijgeschaafd worden en er moet nog een correctie overheen, maar ik ben zo blij met de proloog. Ik heb hem precies zoals ik het verhaal wilde beginnen. Ik ben dus helemaal happy.
    @ Saskia/Mijre, poeh dat zijn eigenlijk goede vragen, daar had ik allemaal niet over nagedacht. Ik moet zeggen dat ik al blij ben als ik uberhaubt tussen de winnaars zit. Maar ben ook benieuwd naar de antwoorden op je vragen.

  60. Ja dat mag wel, als je discreet bent 😉 Maar als bijvoorbeeld je verhaal wint dan gaan wij het – indien wij dat nodig achten – nog redigeren/corrigeren, zodat het (eventueel) nog beter wordt 🙂 En ik denk dat we in eerste instantie vooral naar originaliteit, de uitwerking van het verhaal en schrijfstijl kijken.

  61. Mij lijkt het ook wel gaaf.:D Ik vroeg me trouwens alleen af, zou er evt ook dingen in mogen, zoals seks? Maar dan discreet en niet al te expliciet enzo?

  62. Dit is voor de liefhebbers een ideale wedstrijd. Ik hoop dat ik de tijd krijg om mee te kunnen doen. Dit is echt mijn genre, dus ga zeker een poging wagen. Mijn hersenen draaien al op volle toeren voor het verhaal. Heb het begin al op de computer staan. Dus het begint hoopvol. 😉 😉 😉

  63. Fijn! Ik doe mee!!!
    Jammer alleen van het maximale aantal woorden… Aan de andere kant een uitdagin om ‘klein’ te schrijven ;-).
    Ik hou van dark romance;-)

  64. @Lisa, ja natuurlijk! Iedereen die de Nederlandse taal schrijft mag gewoon meedoen. Succes alvast!

  65. Mogen Vlamingen ook deelnemen? 🙂

  66. Erg leuk al die schrijfwedstrijden voor YA! Daar ontbrak het nog aan in Nederland. Ik ga eens even brainstormen en zien of ik een leuk verhaal kan bedenken…

  67. Oei oei, dat is toevallig! Vanochtend zat ik mijn boekenkast opnieuw in te delen en vond ik ergens een blaadje met de Valentijnswedstrijd. Dat was geloof ik ook een schrijfwedstrijd van hier, kan dat kloppen? Ik dacht: woh, dat duurt nog wel even – waarom doe ik eigenlijk niet mee? Ik schrijf immers graag. En nu ik dit zie. Jaja, april hè? Oei, wel een max aan woorden. Dat wordt lastig… Ik zal nog eens zien wat ik ga doen! Misschien is dit wel een kans om mijn eerste goede voornemen voor 2012 te laten uitkomen: een boek schrijven. Het zou echt te gek zijn om alleen al die ervaring op te doen en winnen zou natuurlijk helemaal te gek zijn! =D

  68. Wie weet ga ik hier aan meedoen…
    Eerst even kijken of mijn valentijnsverhaal in de smaak is gevallen…
    Ik ben niet echt een schrijfster..
    Als mijn verhaal goed was, ga ik zeker weer een poging wagen!
    Ik vond het wel leuk om te doen namelijk!!! 🙂

  69. Oohhhh dit vind ik heel erg leuk. Hier ga ik zeker aan meedoen!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.