Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Marijke

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

1._Mijn_bibliotheekDeze week laten we geen boekenkast zien, maar een bibliotheek, zoals Marijke het zelf noemt. Ze heeft, zoals je hierboven ziet, onwijs veel boeken. Van elk genre heeft ze wel een aantal boeken en ze is verslaafd aan Dark Romance. Lees hieronder het interview met deze grote boekenliefhebber.

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Divers! Ik heb van bijna alle genres wel een flink aantal boeken! Spanning, literatuur, fantasy, “klassiekers”, kinderseries en natuurlijk ook veel young adult, maar ook non-fictie. Vooral in mijn huidige functie als vertegenwoordiger bij  Centrale Uitgeverij Deltas heb ik in deze laatste rubriek (en in de rubriek kinderseries en non-fictie voor kinderen) flink wat boeken vergaard! Ik heb het dan ook nooit over mijn boekenkast, maar over mijn bibliotheek! Eindelijk, want dat was altijd mijn droom.

2._De_Kinderhoek

Welke genres lees jij het allerliefst?
Op dit moment ben ik totaal verslaafd aan wat ze in Groot Brittannië zo mooi ‘Dark Romance’ noemen. YA boeken waarin de liefde centraal staat, maar die een wat duister en gevaarlijk tintje hebben en die je meestal ook aan het denken zetten.

3._YA_A_tot_HWat is je favoriete boek?
Dat vind ik een vreselijk moeilijke vraag. Ik lees zoveel; ik heb niet één favoriete titel! Maar laat ik eens een iets minder bekende titel noemen, die ik fantastisch vind: Betoverd, van K. Garcia en M. Stohl. Dit verhaal wordt beschreven vanuit een jongen, die verliefd is op een bijzonder meisje. Ze wonen echter in een dorp waar anders-zijn bijna als een misdaad wordt beschouwd. Wat dit verhaal in mijn ogen bijzonder maakt, is dat het laat zien wat mensen een ander aan kunnen doen, enkel omdat diegene anders is. Daarnaast is dit boek ook weer lekker romantisch, ontzettend spannend (door de race tegen de klok om de vloek te verbreken) en verrassend door de uitstapjes naar het verleden.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Dat is een lijstje! Met onder andere: Passion (Lauren Kate), Bleeding Hearts (Alyxandra Harvey), Zo goed als dood (Charlaine Harris),  Vervloekt (K.García en M. Stohl) en Saffierblauw (Kerstin Gier).

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?4._YA_H_tot_S
Twilight, zeker weten! En daarna de Harry Potter-boeken.

Welk boek of welke serie is een echte aanrader?
Ik ben erg weg van de Fallen-serie van Lauren Kate. Dit vind ik zelf echt een aanrader voor onder andere Twilight-fans. Hoewel het niet over vampiers gaat, vind ik dit boek qua sfeer het dichtst bij deze topserie in de buurt komen. Ik ben zelf erg benieuwd naar het derde deel, Passion. Daar ga ik binnenkort in beginnen.

Welk boek of welke serie moet zeker verfilmd worden?
De boeken van Lauren Kate in de Fallen-serie, maar ik heb gehoord dat ze daar al mee bezig zijn. Enkele andere suggesties: De Hongerspelen (Suzanne Collins), Robijnrood (Kerstin Gier), The Drake Chronicles (Alyxandra Harvey), Huiver (Maggie Stiefvater) en Betoverd (K. García en M. Stohl).

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Ik koop alles vrees ik… Zelfs als ik een boek leen, wil ik het daarna alsnog hebben. Ik herlees mijn boeken ook graag. Of eigenlijk: ik herlees de leukste stukjes graag, om vervolgens weer in het verhaal gezogen te worden en het boek weer tot de laatste bladzijde uit te lezen.

5._YA_S_tot_ZAls jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Eigenlijk bén ik een boek aan het schrijven. Iets meer specifiek: ik ben bezig met drie verschillende boeken. Het ene is een “literaire gothic novel”, dat gaat over een jonge vrouw die de balans in haar leven kwijt is door verschillende verliezen. Ze leeft hierdoor in het verleden. Wanneer ze vervolgens de spullen van haar ouders uitzoekt, komt ze tot de ontdekking dat in hun huis een geest zit. Ze gaat op zoek naar de identiteit van deze geest en het mysterie wat om haar dood hangt. Het tweede boek is een kinderboek en dat is een fantasieverhaal. Het gaat over een alternatief meisje en een populaire jongen, die altijd ruzie maken. Het meisje heeft een gruwelijke hekel aan hem, maar de jongen is heimelijk op haar verliefd. Doordat hun ouders bevriend zijn, gaan ze samen op vakantie en tijdens deze reis belanden ze in een wonderlijke wereld. Ze kunnen de weg naar huis niet terugvinden en intussen dreigt hier een oorlog. Kunnen ze de wereld daar helpen en zelf weer de weg naar huis terugvinden? En het derde verhaal gaat over een betweterig meisje en een arrogante jongen die tijdens een schoolexcursie samen in het Londen van Jane Austen terechtkomen. Hoewel ze een hekel aan elkaar hebben, zijn ze wel op elkaar aangewezen. In dit boek wil ik de belangrijkste klassiekers verwerken, om ze aantrekkelijker te maken voor jongeren.

Je kunt Marijke vinden onder haar gebruikersnaam Marijke. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

13 gedachten over “De boekenkast van… Marijke

  1. En toen kwam ik dit ineens tegen en was ik akelig jaloers 😉

  2. Wauw… en ik dacht dat ik veel boeken had…

  3. Ik ben verliefd geworden op je boekenkast!:-*

  4. Godnondeju, dat is echt groot! Ik zou het zelf geen bibleotheek noemen, omdat het alleen langs de muren loopt. Maar, ja… Ik moet je nageven dat het er aardig op begint te lijken! Toe maar, toe maar. Ik zou het ook wel willen. Af en toe verkoop ik alleen wel wat boeken, want nou ja. Anders wordt de kast te vol en dan krijg ik gezeur aan mijn hoofd van ‘het is toch toch zonde, die koopverslaving van je?’. Ach ja. Mijn geld. Mijn zuurverdiende geld. Mijn boeken. Mijn geliefde boeken. =D Zo te zien is dat iets waar ook jij je helemaal in kan vinden, Marijke! xD

  5. Wow, ben jaloers op je boekenkast!

  6. oh spannend nou vertel het me maar als hij wordt uit gebracht:D

  7. wauw, ik ben onder de indruk 🙂

  8. Dag Kelsey! Over het trapje: die kun je voor €9,95 bij Ikea kopen. Ik ben er heel erg fan van! Ze zitten ook erg lekker… 😉
    Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed welke boeken voor jou bekend zijn en welke niet, dus ik zal je mijn favorietenlijstje geven:
    * Halo van Alexandra Adornetto (het begin moet je even doorheen, maar hij is erg mooi);
    * Kelley Armstrong. De delen van de Darkest Power-trilogie zijn in het Nederlands vertaald, maar Bitten is het eerste deel van een serie over weerwolven (die is niet vertaald)
    * Suzanne Collins: de Hongerspelen trilogie
    * Becca Fitzpatrick: Drift (Hush Hush in het Engels. Ik vind het Nederlandse kaft niet mooi, maar het verhaal is prachtig. En de jongen (Patch) is geweldig!)
    * Betoverd
    * Lauren Kate, de Fallen serie
    * Meggie Stiefvater: Huiver en Fluister zijn van dezelfde serie en gaat over weerwolven en Heartbeat

    Ik lees zelf ook veel Engelstalige boeken. Daarvan kan ik je vooral tippen: kijk op de Engelse afdelingen. Veel boekhandels hebben tegenwoordig een plankje met YA-boeken. Daar speur ik dan weer naar nieuwe boeken!

    Heb je zelf misschien nog leuke tips?

    Groetjes, Marijke

  9. Bedankt Sharon! Leuk om te horen! Het moeilijkste echter aan schrijven is tijd en doorzettingsvermogen te vinden om dat wat je in je hoofd hebt zitten op papier te zetten. Maar het eerste boek begint flink te vorderen; nog ongeveer vijf hoofdstukken 🙂

  10. Ik vind dark romance trouwens ook een heel mooi genre, ken je nog echte aanraders?? die hier nog niet zo bekend zijn ofzo? 😀

  11. Jezus christus!! Ik ben jaloers! Ik droom ook van mijn eigen bibliotheek 😀 Ik zie heel veel goede boeken staan en boeken die op mijn verlanglijstje staan.. Je hebt zelfs een trapje voor de boeken! XD

  12. 😮 prachtig 😉

  13. jeetje… wat veel boeken. ik dacht dat ik er al veel had maar als ik dit dan zie.. die boeken die je schrijft klinken wel héél leuk. niet zo als alle andere boeken die er al geschreven zijn.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.