Geplaatst op 1 Reactie

Het zwarte leger

Titel: Het zwarte leger
Auteur: Santiago García-Clairac

ISBN: 9789026126192

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

De 14-jarige Arturo woont in Adragón, een bibliotheek met duizenden oude boeken en andere schatten uit de middeleeuwen. Adragón wordt bedreigd: iemand wil een bijzonder kunstobject stelen en daarmee middeleeuwse geheimen ontrafelen. Op school wordt Arturo voortdurend gepest, omdat hij een A op zijn voorhoofd heeft en er ook op de rest van zijn lichaam letters staan. In zijn dromen echter speelt Arturo een hoofdrol in middeleeuwse avonturen. Daarin wordt hij belaagd door angstaanjagende draken, moordlustige koningen en bloeddorstige zwaardvechters.

 

Zowel in het heden als in zijn middeleeuwse droomwereld zijn boze krachten op zoek naar het geheim van Arquimaes, een wijze alchemist die verwikkeld is in een strijd tegen het Kwaad. De letters op Arturo’s lichaam vormen de sleutel tot het geheim: de formule voor eeuwig leven en het vinden van het koninkrijk van vrede en rechtvaardigheid, beschermd door het zwarte leger.

 

Twee werelden, twee bedreigingen, één held. Komt Arturo ongeschonden uit de strijd? Ontdekt hij Arquimaes’ diepste geheim?

1 gedachte over “Het zwarte leger

  1. Ik vind het een schitterend boek. een aanrader voor iedereen

Geef een reactie